Alejandro Valverde, EK wielrennen, Tour de l’Avenir, Chris Froome

zaterdag 3 november 2018 om 20:00
Alejandro Valverde, EK wielrennen, Tour de l’Avenir, Chris Froome

foto: SWPix

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de honkbaltraining van Alejandro Valverde en Geraint Thomas, de toewijzing van het EK wielrennen 2020, le grand départ van de Tour de l’Avenir en Chris Froome aan de start in Colombia.

Honkbaltraining voor Valverde en Thomas

Wereldkampioen Alejandro Valverde en Tourwinnaar Geraint Thomas verruilden vandaag hun wielertenues voor een honkbaloutfit. De renners zijn momenteel in Japan, waar zij later dit weekend meedoen aan het Saitama Criterium, dat sinds 2013 jaarlijks wordt georganiseerd door de ASO. Valverde en Thomas deden een kleine training met coach Tomoki Hoshino en twee speelsters van het lokale vrouwenteam Astraia Saitama. Voor de gelegenheid had de organisatie een regenboogtrui laten drukken voor de Spanjaard; de Brit kreeg een geel shirt aangemeten.


EK wielrennen 2020 toegewezen aan Trente

Het EK wielrennen wordt in 2020 gehouden in Trente, Italië. Dat blijkt uit officiële documentatie van de Europese wielerbond UEC. De wedstrijden staan van 9 tot en met 13 september op de kalender. Er was al langer sprake van dat het EK op deze locatie zou plaatsvinden. De routes zijn nog niet bekend, maar de ontwikkelingen daarover zullen vooral door de klimmers met interesse worden gevolgd – in de regio zijn immers bergachtige parcoursen uit te tekenen.

De plooien over de locatie van 2019 lijken nog niet gladgestreken. Aanvankelijk zou dit EK worden gehouden in Annecy, maar de Franse stad en de UEC konden het niet eens worden over de data. Daarop gaf Annecy de organisatie terug. De Europese wielerbond klopte dan bij de Nederlandse provincie Drenthe aan om het EK wielrennen 2019 te organiseren. Ook de Nederlandse plaatsen Ede en Den Bosch zouden in de race zijn om het Europees kampioenschap.


Le grand départ van de Tour de l’Avenir opnieuw in Bretagne

De Tour de l’Avenir startte de afgelopen twee jaar in Bretagne en de Franse toekomstronde zal dat volgend jaar opnieuw doen. Althans, dat meldt de Franse krant Le Télégramme op hun website.  De startplaats wordt niet door de krant vermeld; die zal tijdens de bekendmaking van het parcours over een aantal weken bekend worden gemaakt. Wel denkt Le Télégramme te weten dat de Tour de France voor beloften – net als vorig jaar – eindigt met een bergrit. Op 1600 meter is Le Corbier het eindstation van de ronde, die van 16 tot en met 25 augustus wordt verreden.

De Sloveen Tadej Pogačar schreef nog geen drie maanden geleden de laatste editie van de Tour de l’Avenir op zijn naam. Vlak achter hem eindigden de Nederlander Thymen Arensman en de Zwitser Gino Mäder op de plekken twee en drie.


Chris Froome aan de start in Colombia

Chris Froome stond de afgelopen jaar al Tourwinnaar steevast aan de start van het Saitama Criterium in Japan, maar nu Geraint Thomas het stokje van de viervoudig Tourwinnaar heeft overgenomen, is Froome vrij om te gaan en staan waar hij wil. Dus is de Sky-kopman momenteel in Colombia, waar hij aan de start staat van de Giro de Rigo, een wedstrijd die door oud-ploeggenoot Rigoberto Uran georganiseerd wordt. Op Twitter deelt de Girowinnaar een filmpje van zijn ogenschijnlijk zware bezoek aan Colombia:

Dit artikel delen:

8 Reacties

Emergo 3 november 2018 om 11:49

Een mooie plek voor Trentin om zijn titel te verdedigen.

0
Sagan=hulk 3 november 2018 om 11:58

Dan zal hij hem eerst moeten verlengen.

0
CeRo 3 november 2018 om 12:00

In 2020 dus een EK, WK en Olympische spelen voor klimmers. Dat wordt keuzes maken en vaak pieken.

0
ChefSpijker 3 november 2018 om 12:22

Drente? Is dat een plaatsje ergens?

0
Polleke 3 november 2018 om 15:52

Dus niet in Drente maar wel in Trente…

0
Tripodboom 3 november 2018 om 19:42

Heb zelf jarenlang gehonkbald en ik kan je verzekeren dat als je zo staat als Valverde je geen deuk in een pakje boter slaat. Knuppel uit je nek! En niet naar de grond kijken, maar recht vooruit, anders krijg je die bal op je lijf! Au!

0
stoempen op de pedalen 3 november 2018 om 20:45

Kan Froome wel zo lang onder water zonder puffer? Die criteriums in Japan e.d. zijn trouwens totale onzin

0
maklukzat 4 november 2018 om 00:40

Magere vangst dan voor die piranha’s

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone