EK Wielrennen 2019: Hannah Ludwig wint tijdrittitel voor beloften-vrouwen

donderdag 8 augustus 2019 om 10:03
EK Wielrennen 2019: Hannah Ludwig wint tijdrittitel voor beloften-vrouwen

foto: Cor Vos

In Alkmaar heeft Hannah Ludwig zich tot Europees kampioene tijdrijden bij de beloften-vrouwen gekroond. Maria Novolodskaya reed op gepaste afstand van de Duitse hardrijdster naar het zilver. Het brons ging naar de Italiaanse Elena Pirrone.


Bij het tussenpunt na 12,4 kilometer gaf Ludwig al blijk van haar goede vorm. Zij reed 15’04” als tussentijd en daar wist enkel Letizia Paternoster een seconde onder te duiken. Novolodskaya volgde op vier tellen van het Italiaanse monstertalent, Pirrone gaf negen seconden toe en Emma Norsgaard gaf elf tellen prijs.

Maar in het tweede deel van de 22,4 kilometer lange chronoproef maakte Ludwig het verschil. De negentienjarige renster van Canyon-SRAM bleef de pedalen geselen en haar concurrenten hadden hier geen antwoord op. 29’20” was haar eindtijd, wat betekende dat ze met bijna 46 kilometer per uur gemiddeld over het parcours jakkerde, en dat was veel te snel voor de andere dames.

De Russische Novolodskaya won het zilver en werd best of the rest. De 20-jarige moest echter al 37 tellen toegeven. Voormalig Europees en wereldkampioene tijdrijden bij de junioren Pirrone had twee seconden meer nodig voor haar tijdrit, waarmee zij het brons in de wacht sleepte.

De lage landen speelden geen grote rol van betekenis in de tijdrit. Maaike Boogaard eindigde op 1’06” van de winnares als negende, Britt Knaven werd de beste Belgische. Zij gaf ruim anderhalve minuut toe op Ludwig. Alana Castrique werd 22ste, Yara Kastelijn haalde de finish niet.

Dit artikel delen:

3 Reacties

EddyB1958 8 augustus 2019 om 10:08

Te onthouden uit gesprek tussen Ludwig en Pirrone in de hot seats en het flash interview met de winnares : de wind speelt een rol. In ieder geval was Ludwig een stuk sterker dan de rest.

Hoebele 8 augustus 2019 om 10:08

Met flinke voorsprong gewonnen. Plaatsen 2-5 binnen 4 sec en plaatsen 2-8 binnen 16 sec.

Vraag me alleen af wat er met Kastelijn is gebeurd?

sooike 8 augustus 2019 om 23:21

Toch weer een vreemde tekst van WF. “Yara Kastelijn haalde de finish niet”. Waarom niet? Mogen we dat ook weten? Valpartij? Materiaalpech? Slechte beneN? Weer een schoolvoorbeeld van hap-snap-journalistiek ! Wel A , maar geen B !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair