EK Baanwielrennen Grenchen 2015: Medaillespiegel

EK Baanwielrennen Grenchen 2015: Medaillespiegel
zondag 18 oktober 2015 om 21:00

Op de slotdag van het EK heeft Elis Ligtlee nog een gouden medaille gewonnen op de Keirin voor vrouwen. Zo sluit Nederland eindelijk het Europees Kampioenschap Baanwielrennen 2015 in Grenchen af met negen medailles. In Zwitserland werden vijf gouden medailles, twee zilveren en nog eens twee bronzen medailles gewonnen. In de medaillespiegel eindigt Nederland knap op de tweede plaats na Groot-Brittannië.

Vorig jaar veroverde Nederland vier medailles (twee zilveren en twee bronzen) op het EK Baanwielrennen in Guadeloupe.

Medailles Nederland:
flag-nr1 Individuele sprint vrouwen: Elis Ligtlee
flag-nr1 Individuele sprint mannen: Jeffrey Hoogland
flag-nr1 Teamsprint mannen (Jeffrey Hoogland, Hugo Haak & Nils van ’t Hoenderdaal)
flag-nr1 1000 meter tijdrit mannen: Jeffrey Hoogland
flag-nr1 Keirin vrouwen: Elis Ligtlee

flag-nr2 Scratch vrouwen: Kristen Wild
flag-nr2 500 meter tijdrit vrouwen: Elis Ligtlee

flag-nr3 Individuele achtervolging mannen: Dion Beukeboom
flag-nr3 Teamsprint vrouwen (Elis Ligtlee & Laurine van Riessen)

Medaillespiegel:
1. flag-gb Groot-Brittannië: 9 medailles – 6xflag-nr1, 0xflag-nr2, 3xflag-nr3
2. flag-nl Nederland: 9 medailles – 5xflag-nr1, 2xflag-nr2, 2xflag-nr3
3. flag-ru Rusland: 8 medailles – 2xflag-nr1, 3xflag-nr2, 3xflag-nr3
4. flag-pl Polen: 5 medailles – 2xflag-nr1, 1xflag-nr2, 2xflag-nr3
5. flag-es Spanje: 3 medailles – 2xflag-nr1, 0xflag-nr2, 1xflag-nr3
Volledige medaillespiegel

Dit artikel delen:

10 Reacties

jp.vanoosterhout 18 oktober 2015 om 22:24

geweldig.er komt een super generatie aan met hoogland en ligtlee als kampioenen!!
allebei zo sterk als een beer.dat worden een mooie olympische spelen volgend jaar ( zijn beiden nog jong dus worden nog sterker ) !!

0
Lamme Frans 18 oktober 2015 om 23:23

Even afwachten wat ze daadwerkelijk kunnen op de Spelen, maar er zijn in ieder geval reële kansen voor Nederland op medailles in het baanwielrennen. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

0
Lalsacien 18 oktober 2015 om 23:33

Bij het EK rijden meestal niet alle toppers uit de betreffende landen! Ik weet niet hoe het ditmaal was.

0
petoi 18 oktober 2015 om 23:47

Er missen wat Duitser en Fransen zover ik weet, die lijken qua prestaties in een andere vormopbouw te zitten. Bij vrouwen missen wat wegrensters als D’hoore en Cecchini en verder weet ik het niet echt. Nederland heeft nog Braspennincx thuis zitten die herstelt van een hartinfarct.

0
oscarfreirefan 19 oktober 2015 om 10:12

En op de OS komen daar ook nog gemotiveerde landen als Australië en dergelijke bij. Benieuwd wat ze daar in kunnen

0
Hakkie2 19 oktober 2015 om 11:02

Ligtlee en Hoogland zijn op het moment echt wel bij de beste 3 van de wereld. Zeker bij Ligtlee was hier gewoon de volledige wereldtop aanwezig en in vorm.

0
snoep de hond 19 oktober 2015 om 11:55

@Lalsacien,
EK schijnt belangrijk te zijn qua punten voor het kwalificeren voor de OS. Wat dat betreft was het hier belangrijk om te presteren (Ook voor de Fransen en de Duitsers).

Als je het vergelijkt met het WK van begin dit jaar mis je op de sprint bij de vrouwen alleen de niet-Europeanen. Wereldkampioen Vogel was gewoon aanwezig. Bij de mannen misten behalve de niet-Europeanen, vooral Grégory Baugé (de huidige wereldkampioen, maar hij schijnt in Frankrijk niet door de kwalificatie heen te zijn gekomen) en Stefan Bötticher (langdurig geblesseerd).

@oscarfreirefan,
Als je naar het WK van begin dit jaar kijkt eindigde Ligtlee en Hoogland daar op de sprint al als 2de en 4de met alleen maar Europeanen voor zich. Natuurlijk heb je Australiërs, Nieuw-Zeelanders en bij de vrouwen Chinezen die mogelijk mee kunnen gaan doen om de prijzen, maar ik schat in dat na dit weekend beide Nederlanders ook internationaal als favoriet zullen worden gezien.

0
Hakkie2 19 oktober 2015 om 12:01

Australiërs en Nieuw-Zeelanders richten zich traditioneel op de duurnummers (omnium, ploegenachtervolging, puntenkoers e.d.). In de sprint zijn ze helemaal niet zo sterk.

Baugé had zich inderdaad niet geplaatst, de vraag is of hij zich wel gaat plaatsen voor de OS. Hij had eerst ook het plan om na de OS van 2012 te stoppen.

0
snoep de hond 19 oktober 2015 om 12:17

@Hakkie2,
Kan best zijn dat in beide landen, net als bij de Britten, traditioneel meer aandacht/focus is op de duurnummers, maar dat wil niet zeggen dat ze op de sprintnummers geen toppers kunnen leveren. Zie bijvoorbeeld Anna Meares bij de vrouwen en afgelopen WK was bij de mannen Nieuw-Zeeland op de teamsprint nog het snelste, maar eindigde door een foute wissel als 2de.

Baugé verwacht ik ook geen wonderen meer van. Toch was hij voor afgelopen vrijdag nog zowel regerend Europees als Wereldkampioen.

0
oscarfreirefan 19 oktober 2015 om 15:02

@snoep de hond
Natuurlijk favoriet. Het is altijd leuk om te zien of op een ander moment in een ander deelnemersvel hetzelfde resultaat kan worden behaald. Maar dat ze favoriet zijn sowieso

0

Headlines

Populair

Materiaalzone