EK Baan: Vincent Hoppezak verrast met zilver op de Scratch

donderdag 7 oktober 2021 om 19:34
EK Baan: Vincent Hoppezak verrast met zilver op de Scratch

foto: Cor Vos

Vincent Hoppezak heeft vandaag een verrassende zilveren medaille veroverd tijdens het EK baanwielrennen. De 22-jarige Nederlander was op de scratch goed voor een tweede plaats. Rui Oliveira veroverde de Europese titel. JB Murphy (Ierland) was goed voor brons.

Op de scratch maakten we vorig jaar kennis met Iúri Leitão. De jonge Portugees, die dit jaar op de weg twee etappes won in de Volta ao Alentejo en zo een transfer naar Caja Rural-Seguros RGA wist te versieren, was vorig jaar de verrassende kampioen. Tijdens het EK in Grenchen mocht hij proberen zijn titel van 2020 te verdedigen, maar Leitão verscheen niet aan de start.

Met tweevoudig Europees kampioen Sebastién Mora stond nog wel een gerenommeerde naam aan de start, maar de ervaren Mora viel buiten de medailles. De Europese titel ging naar een landgenoot van Leitão: Rui Oliveira wist voor Portugal de gouden medaille binnen te slepen. De 25-jarige Oliveira, die op de weg uitkomt voor UAE Emirates, versloeg Hoppezak en Murphy.

Voor Hoppezak is het zijn eerste medaille op een groot internationaal baantoernooi.

Dit artikel delen:

2 Reacties

girardengo 8 oktober 2021 om 00:21

Hoppezak timmert toch al een tijdje aan de weg. Ik zag hem in december 2016 in Apeldoorn als junior Nederlands kampioen op de kilometer worden.

0
Wheely 8 oktober 2021 om 07:27

Hoppa, die is in de pocket.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone