EK Baan: Titels voor Ratajczyk en Romanyuta op duur omnium
maandag 19 oktober 2009 om 12:58

EK Baan: Titels voor Ratajczyk en Romanyuta op duur omnium

Rafal Ratajczyk heeft zich op de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Gent gekroond tot Europees kampioen op het duur omnium. De Pool won, nadat hij al de beste was in de afvalkoers en de scratch, ook de achtervolging en ging daarmee in het eindklassement de Duitser Robert Barkto en de Spanjaard Elorriaga Zuniar vooraf.

Bij de vrouwen ging de Europese titel op het duur omnium naar de Russin Evgenia Romanyuta. De Belgische Jolien D’hoore pakte zilver en het brons was voor de Italiaanse Monia Baccaile.

De Nederlanders konden, na het zilver voor Matthe Pronk op de derny en het brons voor het duo Schep/Stam op de madison, niet voor meer medailles zorgen. Bij de mannen werd Yoeri Havik tiende en Tim Veldt elfde, bij de vrouwen reed Amy Pieters naar een dertiende stek en werd Vera Koedooder zestiende.

Nederlands succes was er ook niet op de madison voor renners onder 23 jaar. Pim Lighart en Jeff Vermeulen kwamen namelijk één punt tekort voor het podium, terwijl nationaal kampioenen Michael Vingerling en Nick Stöpler 12de werden. De Europese titel ging uiteindelijk naar het Tsjechische duo Dostal/Hacecky.

RIDE Magazine