EK Baan: Italiaan Jonathan Milan superieur op individuele achtervolging

donderdag 7 oktober 2021 om 19:52
EK Baan: Italiaan Jonathan Milan superieur op individuele achtervolging

foto: Cor Vos

Jonathan Milan is de nieuwe Europese kampioen op de individuele achtervolging. De 21-jarige Italiaan kende in de finale geen genade met zijn Russische opponent Lev Gonov, die genoegen moest nemen met de zilveren medaille. De bronzen finale werd gewonnen door thuisrijder Claudio Imhof.

Dat Milan vandaag de Europese titel zou veroveren op de individuele achtervolging, lag in de lijn der verwachting. Wereldkampioen Filippo Ganna was er namelijk niet bij en de Europese kampioen van vorig jaar, Ivo Oliveira, evenmin. Daardoor lagen er kansen voor bijvoorbeeld Jonathan Milan en Felix Groß. Roy Pieters verdedigde de Nederlandse eer, Brent Van Mulders en Noah Vandenbranden stonden namens België aan de start.

Milan bleek in de kwalificatie al veel te goed voor de concurrentie. Met een tijd van 4.05,750 minuut was hij meer dan drie seconden sneller dan Gonov, die zich als tweede wist te plaatsen voor de finale. Imhof en Benjamin Thomas, gisteren winnaar van de puntenkoers, mochten zich als nummers drie en vier opmaken voor de finale om het brons.

Imhof wist voor een dolenthousiast Zwitsers publiek de bronzen medaille in de wacht te slepen door Thomas te verslaan. De strijd om brons was nog interessant, maar in de finale ontbrak het aan spankracht. Milan was namelijk veel te sterk voor Gonov, wist de Rus zelfs in te halen en kroonde zich op superieure wijze tot de nieuwe Europese kampioen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone