EK 2016: Lambrecht juicht, maar beloftentitel is voor Riabushenko

zaterdag 17 september 2016 om 12:23
EK 2016: Lambrecht juicht, maar beloftentitel is voor Riabushenko

Bjorg Lambrecht - Foto: Sirotti (archief)

Bjorg Lambrecht ging volledig uit zijn dak na de beloftenkoers op het Europees Kampioenschap. De Belg dacht dat hij gewonnen had, maar na een fotofinish bleek de Wit-Rus Aliaksandr Riabushenko net iets eerder over de streep te zijn gekomen. Het verschil was een half wiel.

Zoals zo vaak bij beloftenwedstrijden werd de koers gekenmerkt door een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk kwamen de besten vanzelf bovendrijven op het heuvelachtige parcours in Plumelec. In de finale hadden drie sterke renners zich afgescheiden van het peloton.

De Fransman David Gaudu, die eerder dit seizoen de Ronde van de Toekomst won, de Italiaan Vincenzo Albanese, die al een profzege op zak heeft, en de Rus Artem Nych begonnen als eersten aan de 13,9 kilometer lange slotronde. Het drietal had op dat moment een half minuutje voorsprong.

De Nederlander Jasper de Laat probeerde in de finale samen met vier anderen naar de kopgroep toe te springen, maar hij kreeg geen ruimte van het peloton, dat nauwelijks dichter bij de koplopers kwam. Op vijf kilometer van het einde had het leidende trio nog steeds 25 seconden voorsprong.

Dat bleek echter niet genoeg. Bij het ingaan van de lastige slotkilometer was het verschil nog maar twintig meter. Albanese wilde echter van geen opgeven weten en zette nog een keer aan. De Italiaan kwam verrassend ver, maar in de laatste meters werd hij alsnog voorbij gespurt.

De overwinning ging naar Riabushenko. Hij bleef de vierende Lambrecht en de Italiaan Andrea Vendrame voor. Albanese strandde op plaats zeven.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Mooie_Mario 17 september 2016 om 12:26

Hoe kan je nu juichen op dat moment? Scheelde zoveel. En dan helemaal schreeuwen en doen. Helaas voor de belg, maar de Wit-Rus was een stuk sterker.
Vooral een hele sterke Albanese gezien, wow.

flashke 17 september 2016 om 12:26

Verschil leek me toch redelijk duidelijk. Jammer voor Lambrecht, die al het werk opknapte in de laatste km. Toch hartbrekend voor de Italiaan, die geen hulp kreeg in het slot. 100m te lang voor hem.

arnes 17 september 2016 om 12:28

Echt bizar. Had overduidelijk niet gewonnen. Vreemd

homepage1 17 september 2016 om 12:37

Hebben jullie ergens beelden gezien?

Samamba 17 september 2016 om 12:40

Hoe kun je nu zeggen dat die Wit-Rus een stuk sterker was? Lambrecht rijdt gewoon vrij dom. Was al mee aan het demarreren op 3 rondes van het einde en gaat dan nog eens van véél te ver aan. Die Wit Rus komt er pas uit helemaal op het einde. Wel onbegrijpelijk dat de Belg denkt dat ie wint ja, was niet eens zo nipt.

Sterkste man in koers was waarschijnlijk Albanese. Wetende dat die zeer snel is, rijdt die ook niet echt slim. Misschien had die het allemaal lastiger ingeschat.

xistnc 17 september 2016 om 12:41

Onze Gio is ter plekke, ik ben benieuwd wat hij als kenner hiervan vindt.

brecht_vdk 17 september 2016 om 12:43

Hij kwam op het einde wat terug. En lag er na de streep naast waardoor hij waarschijnlijk dacht dat het gelukt was.
Wel pijnlijk hij was zo zeker van de zege

themax1992 17 september 2016 om 13:04

@homepage1: Ja, was gewoon een stream van. Jammer van Albanese, erg sterk gereden. Italianen hebben paar leuke renners deze lichting.

Stablinksy 17 september 2016 om 14:48

Lambrecht is wel een talent. Ritoverwinning in de Ronde de l’Isard en éentje in de Vredeskoers dit jaar.

vanSpringel 17 september 2016 om 15:14

Typisch iets voor ons Belgen…. te vroeg juichen. Eerst de beer schieten en dan pas de huid verkopen.

Romāns Vainšteins 17 september 2016 om 15:33

:) Er zijn dus ook calimero’s die weten van die eierdop :)

ON > Lullig zoiets, het lijkt mij zo’n beetje het domste dat je kunt overkomen als renner en al helemaal wanneer je geen lulsmoes van ‘het was voor de leiderstrui’ achter de hand hebt. In sprints kan ik het me nog het beste voorstellen, vind het eerder knap hoe vaak ze het goed hebben.

Welleke 17 september 2016 om 20:12

Beelden: https://youtu.be/ikTc181EZEA
Niet overduidelijk, hij had binnenbochtje. Maar als renner kon je het wel zien denk ik.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone