Eindwinnaar Richie Porte: “De ploeg reed fantastisch”

zondag 26 januari 2020 om 08:14
Eindwinnaar Richie Porte: “De ploeg reed fantastisch”

foto: Cor Vos

Richie Porte is de laatste jaren onklopbaar op Willunga Hill en ook vandaag deed de Australiër van Trek-Segafredo uitstekende zaken op de drie kilometer lange helling. De ritzege ging naar de verrassende Matthew Holmes, maar Porte slaagde erin om het eindklassement te winnen.

“De ploeg reed vandaag echt fantastisch”, is Porte lovend over zijn ploeggenoten. Trek-Segafredo moest vol aan de bak op weg naar Willunga Hill, aangezien een kopgroep van meer dan twintig renners de ruimte kreeg van de overige klassementsploegen, waaronder Mitchelton-Scott. “Er was wel even paniek”, zo erkent Porte.

“Ik heb begrip voor de tactiek van Mitchelton-Scott, de ploeg reed een ontzettend sterke Tour Down Under. We moesten de hele dag op kop rijden, maar gelukkig was AG2R La Mondiale bereid om een handje toe te steken.” Porte nam in het flashinterview uitgebreid de tijd om zijn teamgenoten te bedanken na een zware dag.

“De aandacht gaat vooral uit naar Mads Pedersen, aangezien hij de regenboogtrui draagt, maar iedereen heeft bijgedragen aan dit succes. De ploeg reed echt geweldig”, zo besluit Porte, die voor de tweede keer in zijn carrière de Tour Down Under wint. Drie jaar geleden boekte hij zijn eerste eindzege, toen nog in het shirt van BMC.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Veloburto 26 januari 2020 om 11:34

Fantastische zege, die gaat eindelijk de Tour winnen als hij deze vorm kan doortrekken

0
Kelder is de Man 26 januari 2020 om 11:56

Ja. Denk dat je die conclusie wel kan trekken:/

0
Covadonga 26 januari 2020 om 12:53

Ach, na een dag werd Bennett ook gehuldigd als de beste sprinter van 2020.

0
Viktrodriguez 26 januari 2020 om 14:01

Deze hele uitslag zegt geen reet, want Porte is als Australiër in een vormpiek in tegenstelling tot al die Europeanen. Dat kun je alleen al zien aan het feit hoe makkelijk Porte hier domineert, terwijl ie normaal tot de zwakste puncheurs van de klimmers behoort.

In de Tour legt Porte echt renners van het kaliber Yates of Ulissi er echt niet op op vergelijkbare aankomsten.

0
Timber 26 januari 2020 om 12:06

Leuk voor Porte ja, nu zien we hem pas weer rond Parijs-Nice vermoed ik?

0
Gelei 26 januari 2020 om 13:42

Waar hij meer dan waarschijnlijk zijn sleutelbeen breekt en de rest vh seizoen als een schim rondrijdt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone