Eindwinnaar Lammertink: “Wij zijn nooit in paniek geweest”

Eindwinnaar Lammertink: “Wij zijn nooit in paniek geweest”

foto: Sirotti

zondag 5 juni 2016 om 17:53

Maurits Lammertink is apetrots na zijn eindzege in de Ronde van Luxemburg. De laatste etappe in de 2.HC-koers was nog spannend, “maar ik kon steeds counteren. Wij zijn nooit in paniek geweest”, zegt de 25-jarige renner uit Enter.

“Het wedstrijdverloop was in ons voordeel”, kijkt hij terug op de slotrit. “Daarna was het in de vijf beklimmingen van de Pabeierbierg nog even spannend, met aanvallen van Gilbert en de nummer vier van het klassement; Alex Kirsch, maar ik kon steeds counteren.”

Lammertink moest (alweer) Gilbert voor zich laten. In de proloog was hij ook al de tweede in de daguitslag. “Jammer dat Gilbert gewoon nog net een klasse beter is. Ik had de rit, na twee eerdere tweede plaatsen, graag gewonnen. Maar ik ben natuurlijk dolgelukkig met de eindzege”, aldus de Twent.

Ploegleider Jean-Paul van Poppel kijkt tevreden terug op het rijden van Lammertink en de rest van de ploeg. “Vooral zaterdag is daarbij een prestatie van hoog niveau geleverd, toen wij de nodige aanvallen te verwerken kregen”, aldus de voormalig sprinter. “De winst van Maurits verbaast mij niet, wij wisten dat hij dit in zich had. Mooi dat het er uit komt!”

Dit artikel delen:

7 Reacties

thorsen 5 juni 2016 om 19:30

Vorig seizoen al een paar aardige uitslagen op PCT niveau, dit seizoen weer een stap gemaakt. Benieuwd of hij volgend seizoen nog een stapje hoger aan kan.

assen 5 juni 2016 om 19:38

Tuurlijk kan ie volgend jaar nog een stapje hoger. In ieder geval qua ploeg.

Velominatus 5 juni 2016 om 19:48

Edit redactie: On topic aub

rkfiets 5 juni 2016 om 20:25

best bijzonder, op de foto: een rondemiss aan de ene kant en een rondemister aan de andere kant. Heel modern!

EricHeiden 5 juni 2016 om 22:13

Uitstekende teamprestatie! Het is goed voor het Nederlandse wielrennen dat er op dit niveau overwinningen worden behaald. Dat is goed voor het moraal en motiveert anderen ook om goed te presteren. Ga zo door!

horsm 6 juni 2016 om 01:04

@rkfiets, ja leuk eigenlijk, rondemister. In se Spaanse rondes (catalunya dacht ik) zie je het soms ook.

Wheely 6 juni 2016 om 08:12

Drie 2e plaatsen, de trui veroveren op zn Kruijswijks ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair