Eindejaarslijstjes: Mooiste fiets uit de WorldTour 2017
foto: Wouter Roosenboom
dinsdag 12 december 2017 om 06:00

Eindejaarslijstjes: Mooiste fiets uit de WorldTour 2017

Tijdens de wintermaanden zet menig fietser de stalen ros in de schuur, wachtend tot de bomen hun bladeren weer terugkrijgen, en vergaapt de wielerfan zich bij het veldrijden. WielerFlits kijk in december terug op het wielerjaar 2017 met een terugblik en poll. Vandaag: de mooiste fiets uit de WorldTour in 2017.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor zowel de amateur als de prof is materiaalkeuze een belangrijk vraagstuk en het materieel wordt steeds lichter, stijver of meer aerodynamisch. Dit jaar blikt WielerFlits terug op de fietsen waar de profs dit jaar hun koersen op hebben verreden en roept WielerFlits de officieuze verkiezing van mooiste fiets uit de WorldTour in 2017 uit.

AG2R La Mondiale

Factor O2


Astana


Argon-18 Gallium Pro


Bahrain Merida

Merida Reacto


BMC

BMC Teammachine SLR01


BORA – hansgrohe

Specialized Venge Vias


Cannondale-Drapac

Cannondale SuperSix EVO


Dimension Data

Cervélo S5


FDJ

LaPierre Xelius SL


Katusha – Alpecin

Canyon Aeroad CF SLX


Lotto Soudal

Ridley Noah SL


LottoNL-Jumbo

Bianchi Oltre XR4


Movistar

Canyon Ultimate CF SLX


Orica-Scott

Scott Foil

Scott Foil


Quick-Step Floors

Specialized Tarmac


Sky

Pinarello Dogma F10


Sunweb

Giant TCR Advanced SL


Trek – Segafredo

Trek Madone

Trek Emonda


UAE Emirates

Colnago C60


[poll id=”674″]

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
12 december 2017 07:24
De de Rosa, van Vini.....
12 december 2017 07:37
Misschien niet de beste, maar sowieso Bianchi. En idd, de mooiste fietsen zitten bij de proconti's..
12 december 2017 07:47
Edit wf: bedankt, aangepast
12 december 2017 07:52
Edit wf: bedankt, aangepast
12 december 2017 08:08
De fiets van Aru, vooral om de kleurstelling. Anders de mooie aeroad van katusha.
12 december 2017 08:32
De fiets van Bahrein Merida vind ik er echt heel mooi uit zien. Komt wat sneller/flitsender over.

De specialized zijn op zich wel mooie fietsen maar vind ze er hiet niet uitspringen.

De Lapierre vind ik ook altijd wat hebben.
12 december 2017 08:48
Op de Bianchi had ikzelf graag Campa gezien! Maar snap dat Shimano de sponsor is van TLJ
12 december 2017 08:56
De Lapierre, qua kleur en lijn vindt ik de mooiste. Qua prestatie ga ik voor S-works (maar dat is hier niet de vraag:-)
Overigens redactie, er zijn echt wel betere foto's te verkrijgen van fietsen die per stuk opgesteld staan (oa, Ridley, Bianchi en Canyon). Niet een hele rij achter elkaar (oa, S-works, Lapierre, Colnago) dat vertekend wel de uitstraling.
12 december 2017 09:28
Wat is nou het wezenlijke verschil tussen de Specialized van Bora en die van Quickstep?
12 december 2017 09:36
Die met die wielen is erg mooi.
12 december 2017 09:52
@HoofdIsVrij,
De Tarmac (Quick-Step) is het allroundframe en de Venge ViAS (BORA) is het aeroframe van Specialized. Ik ga er echter vanuit dat alle twee de teams beide frames tot hun beschikking hadden.

Hetzelfde geldt trouwens voor de Canyon Ultimate (Movistar), het allroundframe, en de Canyon Aeroad (Katusha-Alpecin), het aeroframe.
12 december 2017 09:55
Ik vind fietsen met dunne buizen mooier dan met dikke buizen. De Colnago van UAE, de Cannondale en de voorste fiets van het rijtje van Trek vind ik mooi. De dikke buizen van vooral s-works vind ik helemaal niks. De allermooiste vind ik de Argon 18 van Astana. Prachtige fiets.

Hoge wielen, zoals vooral bij de S-Works van Bora, vind ik ook verschrikkelijk lelijk. Kennelijk zijn die wielen in de mode.
12 december 2017 10:15
Mijn eisen aan een mooie fiets:
1. Bovenbuis horizontaal en recht
2. Exact 5 hoekpunten dus onder de zadelpen komen de bovenbuis en de staande achtervork komen op 1 punt uit in de zitbuis.
3. Niet al te dikke buizen (wat @Kirsipuu zegt)

Dan kom ik op drie kandidaten:
Colnago C60, UAE Emirates
Cannondale SuperSix EVO, Cannondale-Drapac
Argon-18 Gallium Pro, Astana

Vanwege de kleurstelling ga ik voor Cannondale.
12 december 2017 10:28
@Kirsipuu,
Ik vind eigenlijk dat de wielen die er op de foto onder zitten niet echt meetellen (echter is het met zulke willekeurige foto's, zoals Olly terecht opmerkt, toch al lastig oordelen). Elk team kan namelijk voor elke wedstrijddag zelf kiezen welke wielen ze er onder schroeven. De keuze voor de hoogte van de velg heeft, zover ik weet, meer met snelheid versus gewicht te maken dan met mode.
12 december 2017 10:56
Dit is natuurlijk een onvolledig lijstje - veel ploegen rijden met twee verschillende fietsen, vaak een klim- en een aeromodel. Zowel Movistar als Katusha rijden op de Canyon Aeroad en de Ultimate; nu is het net of ze beide voor een ander model Canyon hebben gekozen.
12 december 2017 11:15
@snoep de hond
Duidelijk, dank voor de toelichting. Het is dus niet zoals bij de F1 dat de betere teams ook beter materiaal krijgen.

Is bijvoorbeeld de fiets van Delta Cycling komend seizoen dan ook identiek aan de fietsen van Bora en Quickstep?
12 december 2017 11:56
@HoofdIsVrij
zo ver ik weet krijgt elke Delta renner 1 koersfiets, een trainingsfiets (beide Tarmac) en een Shiv tijdritfiets. Verschil zit in beperkt reserve materiaal en een beperkte keuze. Zo kunnen de profs van Bora en Quickstep ook nog kiezen voor een Venge Vias en disc's etc. Rijden allemaal op Roval wielen.
12 december 2017 12:17
Dw Mooiste fiets uit de Worldtour is bijna vanzelfsprekend de Bianchi Oltre hoewel ook ik hem graag met Campa had gezien. De Oltre wordt op de voet gevolgd door de Pinarello Dogma F10

Maar..

De mooiste fiets op de weg is absoluut de Ridley van Aqua Blue Sport.

Het model en de kleurstelling samen maakt het de mooiste fiets die ik in vele jaren gezien heb
12 december 2017 12:26
@HoofdIsVrij,
Ten eerste gaat het om de frames die identiek zijn. Dat hoeft niet perse te betekenen dat de rest van de fiets ook identiek is. Zo zijn de Canyon-frames van Movistar bijvoorbeeld gemonteerd met een Campagnolo-groepset en Campagnolo-wielen en die van Kathusha met een Sram-groepset en Zipp-wielen.

Verder is in de F1 is het materiaal natuurlijk veel bepalender dan het wielrennen, echter zal het voor de betere teams (en teams met meer geld) makkelijker zijn om contracten af te sluiten met de gewenste fabrikanten. En er zijn natuurlijk fabrikanten die zelf een team hebben, zoals BMC, Cannondale en Trek. Dan komt er ook nog bij dat elk frame dat wordt gebruikt ook beschikbaar moet zijn (of worden gemaakt) voor de consument.

Als Delta Cycling komend seizoen op een Specialized-frame rijdt dan zal dat inderdaad een frame zijn waar ook Bora en Quickstep over beschikken.
Wat ik nog wel mogelijk acht is dat Delta Cycling de frames van afgelopen seizoen krijgt en/of dat ze slechts 1 model van het frame ter beschikking krijgen (dus bijvoorbeeld alleen de Specialized Tarmac).

edit: Doordat ik was vergeten mijn reactie ook te plaatsten zie ik dat Zipp404 inmiddels mijn vermoeden bevestigt wat betreft het slechts beschikking hebben over 1 model van het frame (tijdritfiets buiten beschouwing gelaten).
12 december 2017 12:50
Ik heb weinig verstand van de technische aspecten van een fiets, maar voor het oog zijn de Cervelo van DD met de om het achterwiel gevormde buis en de La Pierre van FDJ met een mooie boog en uitsparing onder het zadel juweeltjes van ontwerpen.
12 december 2017 12:58
Notificatie: zij die het woord 'kleurstelling' hanteren worden niet gehoord.
12 december 2017 12:59
De Canyons en S-works.
12 december 2017 14:07
Ik vond de celeste bianchi altijd al de mooiste fiets en zeker na vacansoleil en tlj . Uiteindelijk heb ik er een gekocht en november kon ik hem ophalen. Nu was ik een weekeindje weg met mijn vrouw in België en toen we terug kwamen stond hij midden in de kamer met kerstballen en lampjes. Hadden de kinderen gedaan haha. De bianchi is overigens wel gewoon in aluminium anders werd het me iets te duur. En met campaniolo.
12 december 2017 15:31
ridley van Aqua blue sport is toch echt de mooiste koersfiets.. alleen worldtour? doe me dandie van van Avermaat maar!
12 december 2017 16:19
Verbazingwekkend weinig stemmen maar ik vind die rode BMC echt veruit de mooiste.

Reacties zijn gesloten.