Einde seizoen voor Jakob Fuglsang na val in Benelux Tour

dinsdag 31 augustus 2021 om 12:56
Einde seizoen voor Jakob Fuglsang na val in Benelux Tour

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Deense klimmer kwam maandag al vroeg in de openingsetappe van de Benelux Tour ten val en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerden de artsen een breuk in het schouderblad en een gebroken sleutelbeen.

Voor de 36-jarige Fuglsang kwam er na honderd kilometer al een einde aan de Benelux Tour. De Deense kopman van Astana-Premier Tech besloot namelijk halverwege de openingsrit van Surhuisterveen naar Dokkum af te stappen. Hij was onderweg ten val gekomen en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Fuglsang gaat in België onder het mes voor zijn gebroken schouderblad en sleutelbeen. De ervaren klimmer, die een aflopend contract heeft bij zijn huidige werkgever, zal dit seizoen geen rugnummer meer opspelden. Fuglsang wilde zich via de Benelux Tour klaarstomen voor het WK wielrennen in België en de Italiaanse najaarsklassiekers, met als klapstuk de Ronde van Lombardije, waar hij zijn titel zou verdedigen.

Fuglsang moest het dit seizoen vooral doen met ereplaatsen. Zo werd hij derde in de Ronde van Zwitserland, achtste in de Tour des Alpes Maritimes et du Var en negende in Strade Bianche. De Tour de France en de Olympische Spelen draaiden echter uit op een teleurstelling.

Dit artikel delen:

7 Reacties

[email protected] 31 augustus 2021 om 13:37

Fuglsang kan denk ik beter een einde eraan maken.
Scoort nog redelijk in kleine rondes onder veel tegenstand maar zonder ploeg en met veel valpartijen en blessures de laatste tijd.
Heeft toch een mooie carriere gehad die paar jaar.

0
Scott Sunderland 31 augustus 2021 om 13:40

Om er nou meteen een einde aan te maken. Er zijn vast nog andere dingen om voor te leven.

0
Willem Kieft 31 augustus 2021 om 13:48

Lijkt mij ook wat radicaal. Reed dit jaar niet fantastisch, maar ook zeker niet heel slecht. Zat er in Tokyo gewoon hij in de kop. Dan kan je nog steeds een leuk stukje fietsen.

0
Boasson en Hagen 31 augustus 2021 om 13:54

Iedereen die niet meer alles wint kan beter gelijk stoppen volgens Wielerflitsers. Froome, Sagan, Dumoulin, nu zelfs Fuglsang heb ik hier voorbij zien komen. Titelverdediger Lombardije, vorig jaar nog 6e in de Giro, dit jaar 3e in Zwitserland. Die kan echt nog wel wat. Bovendien kun je niet koersen met een gebroken schouderblad/sleutelbeen, maar is dit niet funest voor je carrière. Een jaar of 2 moet nog wel kunnen voor Fuglsang.

0
AustrianOak 31 augustus 2021 om 14:00

@Scott, [email protected] bedoelde dat natuurlijk niet, maar ik las het net als jij. Breukje hier en daar, ‘al 36 jaar’, spring dan maar van de brug.

0
[email protected] 3 september 2021 om 10:27

Nee uiteraard bedoel ik dat niet.

@boasson hagen lekker iedereen over 1 kam scheren? Sagan is nog steeds een van mijn favoriete renners en draait goed mee. Froome moet zeker niet stoppen die heeft marktwaarde. Maar fuglsang wordt minder en minder, is oud en valt heel vaak uit.

0
wimvl 31 augustus 2021 om 16:20

Jammer. Goede renner die wel iets kon betekenen op het WK

0

Headlines

Populair

Materiaalzone