Einde seizoen voor David Dekker

maandag 27 september 2021 om 16:24
Einde seizoen voor David Dekker

foto: Cor Vos

David Dekker heeft een punt moeten zetten achter zijn eerste seizoen bij Jumbo-Visma. De 23-jarige sprinter brak eind augustus drie vingers in de Bretagne Classic en daarvan is hij nog altijd niet volledig hersteld.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is nu bijna een maand sinds mijn valpartij in de finale van de Bretagne Classic”, laat Dekker weten op sociale media. “De drie breuken in mijn linkerhand betekenen het einde van mijn eerste seizoen als prof. Het was een seizoen met ups en downs, maar ik ben heel trots op de progressie die ik gemaakt heb. Fysiek en mentaal.”

Dekker komt dit jaar dus niet meer in actie, maar de zoon van oud-prof Erik Dekker gaat niet bij de pakken neer zitten. “Ik kan nu al zeggen dat ik heel gemotiveerd ben om mij voor te bereiden op 2022. Het duurt nog even, maar ik kan niet wachten om weer te koersen met de ploeg”, zegt de winnaar van de puntentrui in de UAE Tour.

Tot een overwinning kwam Dekker nog niet in 2021, wel werd hij twee keer tweede in de UAE Tour en behaalde hij ereplaatsen in de Ronde van Polen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Timothy12 27 september 2021 om 17:02

Spijtig, leek een betere vorm te hebben dit najaar.

0
Killco 27 september 2021 om 19:42

Zou je als zoon van gemuteerde genen mee kunnen krijgen?

0
Romāns Vainšteins 27 september 2021 om 19:57

Nee. Dat kan niet.

0
Maartensmits 27 september 2021 om 20:58

Zonde. Prima coureur.

0
oliebol 28 september 2021 om 11:07

David Dekker lijkt nu wel een zoon van van Erik BREUKink.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone