Einde seizoen voor Ben Hermans door twee gebroken ruggenwervels

maandag 31 augustus 2015 om 18:29
Einde seizoen voor Ben Hermans door twee gebroken ruggenwervels

foto: Sirotti

Het wielerseizoen is voortijdig voorbij voor Ben Hermans. De Belg van BMC heeft bij zijn zware valpartij in de GP Plouay twee ruggenwervels gebroken, bleek vandaag bij onderzoek in het ziekenhuis.

Hermans kwam zondag ten val in de laatste ronde van de GP Plouay. Hij klaagde over enorm veel pijn in de rug, maar hij kreeg toestemming van de dokter om naar België te vliegen. “Dit is een ongelooflijk verhaal’, zegt ploegleider Valerio Piva tegen Het Nieuwsblad. “Ben had enorm veel pijn. We gingen ervan uit dat hij naar het ziekenhuis zou gebracht worden met de wagen, maar opeens stond hij daar aan het vliegveld. Hij vertelde dat hij groen licht had gekregen om te vliegen en niet naar het ziekenhuis was gebracht. Maar de pijn hield niet op tijdens de vlucht.”

“Ik heb hem afgelopen nacht meteen na het landen naar het ziekenhuis van Hasselt gevoerd. Daar bleek uit onderzoek dat er sprake is van twee gebroken ruggenwervels, een hard verdict. Zijn seizoen is voorbij en hij zal lange tijd niet kunnen fietsen. Twee, drie of vier maanden, dat is nog niet heel duidelijk. Dit is heel jammer voor hem, want hij was goed op dreef en nu moet hij opnieuw vechten om terug te keren.”

BMC heeft dit jaar de nodige tegenslagen te verwerken gehad, bromt Piva: “Taylor Phinney stond bijna anderhalf jaar aan de kant na een valpartij. Peter Stetina liep meerdere breuken op in de Ronde van het Baskenland en Stefan Küng viel uit in de Giro met een gebroken ruggenwervel. Het mag nu eens ophouden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 31 augustus 2015 om 18:31

Die blessure komt in de mode zeg.

aeroventiel 31 augustus 2015 om 18:43

Dit jaar Cancellara 2x Kung 1x nu Hermans 1x wie is de volgende?

JDclimber 31 augustus 2015 om 18:54

@aeroventiel
Laurens ten dam….

ProfrondeZevenbergen 31 augustus 2015 om 18:58

Van Garderen heeft ook niet bepaald veel geluk.

Turtlehead 31 augustus 2015 om 18:59

@JDclimber: dat gaat dit seizoen niet meer lukken :):) ( :( ) Maar die had ik idd ook erbij geteld.

fietskoen1 31 augustus 2015 om 22:13

Jammer, want ik had Hermans graag gezien in Richmond! Wie eigenlijk niet van de Belgen….. Sean de Bie verdiend ook een plek, na een indrukwekkend BK.

Melkzuur 1 september 2015 om 09:01

De Belgen hebben geen geluk: 3 goede kandidaten voor een WK-selectie die letterlijk wegvallen: Hermans, Stuyven, Boeckmans.

Ralf_vO 1 september 2015 om 09:34

Als je toch leest hoeveel zware blessures er gevallen worden door renners, dan moeten we toch concluderen dat er iets moet veranderen in het wielrennen. Ik weet dat vallen bij de sport hoort, maar ik vermoed dat minstens 25% van het WT peloton dit jaar aan de kant staat/heeft gestaan met een (zware) blessure. Geen enkele arbeidsinspectie zou zoiets accepteren in een reguliere beroepsgroep.

Eerste maatregelen: minder renners per ploeg, minder motoren/volgautos.

Edit: Ben Hermans overigens een spoedig herstel gewenst

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair