Eiking gaat als leider de derde week in: “Ik was aan de finish echt opgelucht”

zondag 29 augustus 2021 om 17:44
Eiking gaat als leider de derde week in: “Ik was aan de finish echt opgelucht”

foto: Cor Vos

De rode droom van Odd Christian Eiking is nog altijd niet voorbij. De Noor van Intermarché-Wanty-Gobert wist ook in de vijftiende etappe naar El Barraco te overleven en mag dinsdag als leider beginnen aan de derde en laatste week van de Vuelta. “Het was wel een ontzettend zware dag”, klonk het na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Eiking moest in de finale nog oppassen voor speldenprikjes van zijn directe concurrenten voor het rood, maar alleen Adam Yates wist wat tijd terug te pakken op de Noor. “Ik was aan de finish echt opgelucht. Het was namelijk een ontzettend lange en zware dag. De ploeg heeft opnieuw erg goed gereden. Zonder de hulp van mijn teamgenoten had ik de trui misschien niet meer gehad.”

“Ik weet hoe sterk mijn ploegmakkers zijn, maar ik heb ze nooit in een dergelijke situatie aan het werk gezien. Ik wilde in de finale mijn grootste concurrenten voor het rood, Guillaume Martin en Primož Roglič, niet meer laten wegrijden. Het was nog een vrij zware finish, maar toen we eenmaal over de top waren wist ik wel dat ik veilig was”, aldus Eiking.

De 26-jarige Noor heeft nog altijd een mooie voorsprong op Martin (+54 seconden) en Roglič (+1m36s) in het algemeen klassement, maar in de slotweek krijgen de renners nog enkele pittige etappes voorgeschoteld, waaronder twee zware bergritten in Asturië.

Dit artikel delen:

10 Reacties

ti-raleigh 29 augustus 2021 om 17:50

Roglic is ook opgelucht, morgen een boel minder gezeur aan het hoofd van de pers.

0
koos1 29 augustus 2021 om 18:20

Niet verwacht dat Eiking na dit weekend nog in de rode trui zou staan.

0
rennerske 29 augustus 2021 om 18:26

Zou deze jongen volgende week randje top 10 kunnen finishen wanneer hij er echt voor gaat of zal hij het laten lopen omdat het zo wel mooi is geweest?

0
Anton van Valouwe 29 augustus 2021 om 18:42

Maakt natuurlijk niet meer uit, een droomscenario voor deze jongen en het team van de dikke baas.

0
ZK 29 augustus 2021 om 19:50

Natuurlijk zal hij zo lang mogelijk blijven aanpikken en daarna proberen op eigen tempo zo min mogelijk tijd te verliezen. Een top 10 moet mogelijk zijn, zij het eerder 10e dan 1e. Dat zou voor die ploeg natuurlijk een waanzinnig resultaat zijn.

0
skylimit 29 augustus 2021 om 20:14

Eiking moet wel superdagen hebben om voor een verrassing te kunnen zorgen.
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en dan ook nog de tijdrit dat gaat hij nooit volhouden. Hij gaat nog uit de top-15 vallen dunkt mij.

0
Westfalen 29 augustus 2021 om 23:35

Ze gaan het nog lastig krijgen om Eiking uit de leiderstrui te fietsen. Hij heeft genoeg talent en wordt nu uitgedaagd

0
Ed De B 29 augustus 2021 om 23:42

Dit inderdaad. Wie weet wat voor krachten er bij hem bovenkomen. Hij fietst vandaag ook gewoon bij de eersten in de groep favorieten. En als niemand durft aan te vallen: wie weet.
Overigens hoop ik dit meer, dan dat ik dit echt denk. Maar het zou een gegunde stunt zijn.

0
HSV 30 augustus 2021 om 00:18

Ik sluit ook niet uit dat hij verder komt dan de meesten denken. Daarom ook vind ik de taktiek van jv lichtzinnig. Ze willen winnen maar hebben twee keer ca tien minuten kado gedaan aan kopgroepen. Ergens mag ik leie dat dit ze bezuurd.

0
Boasson en Hagen 29 augustus 2021 om 23:39

Aan Meintjes heeft hij in ieder geval niet gehad, die vond het gisteren belangrijker om met o.a. Kuss, Ciccone en naaste belager Martin te sprinten voor plek 24. Hierdoor viel er een gat en verloor Eiking weer 4 belangrijke seconden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone