Egan Bernal wordt steeds beter: “Ik miste het vertrouwen om mee te gaan”
foto: Cor Vos
donderdag 8 juni 2023 om 17:32

Egan Bernal wordt steeds beter: “Ik miste het vertrouwen om mee te gaan”

Het gaat steeds beter met Egan Bernal. De Colombiaan liet zich donderdag in de Dauphiné aan het front zien en viel in de afdaling zelfs nog even aan. Bernal geeft na de finish aan dat hij zich goed voelt.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben blij om vooraan mee te doen. Ik heb echt een goed gevoel, maar miste het vertrouwen om te volgen toen Carapaz ging. Ik was ook een beetje bang, omdat ik dacht dat het niet mijn ritme was.”

De volgende keer zal hij wel dat vertrouwen hebben, geeft hij aan. “Alles is weer nieuw voor me, het meekunnen met de echte favorieten. Dit had ik niet verwacht, dus ik moet blij zijn.”

In het klassement staat Bernal nu 19de, op iets meer dan drie minuten van Vingegaard. “Dat komt door de tijdrit. We wisten vooraf al dat die niet best zou zijn. Ik had er niet veel op getraind, dus moest ik realistisch zijn.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2023 19:52
Ga toch lekker naar de Vuelta en doe daar mee om de knikkers in plaats van in de Tour half in vorm langzaam de top 10 uit te worden gereden.
8 juni 2023 18:09
Dat klinkt eigenlijk heel positief over zijn fysieke vooruitgang. Dat moment waarop Bernal nog even aanviel vond ik echt leuk om te zien. Ben nu benieuwd naar de bergen en ik supporter mee voor deze jongen
    8 juni 2023 18:33
    Goed nieuws, benieuwd wat hij dadelijk in de tour kan. Als hij dan of later weer enigszins zijn oude niveau haalt, maakt dat de rondes nog mooier. Ik support met je mee @Wielerlover!
8 juni 2023 18:35
Mooi om te zien en veelbelovend voor de Tour: Vamos Egan
8 juni 2023 19:22
Voor de komende Tour is het waarschijnlijk nog niet voor het podium, maar hopelijk wel de start van echte comeback en dat hij de grote rondes van volgend jaar weer echt als een van de favo’s mag starten. Hoop het zeer!!
8 juni 2023 20:49
Zal geen goed klassement rijden denk ik. Alhoewel hij het wel zal najagen. Zou verstandig zijn zich een beetje terug te laten zakken. Staat hij op 10 minuten of meer geef ik hem wel wat kansen om 1 á 2 etappes te winnen. Die ruimte zal hij dan wel krijgen. Zo niet: dan wordt het lastig om zich in de pitcher te rijden.
    8 juni 2023 22:26
    Ik ben echt heel benieuwd wat er bij jou voor nodig is om je in de 'pitcher' te rijden.
8 juni 2023 20:03
Morgen weten we gelijk meer

Reacties zijn gesloten.