Egan Bernal wil in 2023 terugkeren naar de Tour: “Ik heb vertrouwen in mezelf”

zaterdag 22 oktober 2022 om 15:51
Egan Bernal wil in 2023 terugkeren naar de Tour: “Ik heb vertrouwen in mezelf”

foto: Cor Vos

Egan Bernal heeft een bewogen 2022 achter de rug, maar kijkt nu vol goede moed vooruit. In 2023 zou hij graag weer van start gaan in de Tour de France, de wedstrijd die hij in 2019 won. Dat vertelt Bernal in een interview met de Colombiaanse radiozender Caracol Radio.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Als we er vanuit gaan dat alles goed gaat, en als ik de kracht volledig terugkrijg in mijn rechterbeen – die het meest aangedaan was -, hoop ik 2023 te beginnen als een normale renner”, aldus Bernal, die zijn rentree afgelopen augustus al maakte, in de Ronde van Denemarken. “Ik zou graag terugkeren naar de Tour. Ik heb acht of negen maanden om dat voor elkaar te krijgen en mentaal voel ik me er klaar voor. Sterker nog, ik denk dat de pauze van dit jaar me zal helpen. Dus 100 procent ‘ja’: ik wil een grote ronde doen en hopelijk is dat de Tour.”

Kan Bernal het Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Remco Evenpoel moeilijk maken, als hij deze tegenkomt in de Tour? “Het is duidelijk dat zij zeer sterk zijn, maar ik heb vertrouwen in mezelf. Ik heb een Giro en een Tour gewonnen. Het zou een erg interessante Ronde van Frankrijk worden, het zou erg interessant zijn om daar heen te gaan, alles te geven en dan… dat de beste moge winnen. Dat is sport.”

Ooit wil Bernal ook nog de Vuelta op zijn naam schrijven, zei hij in het gesprek met Carcol Radio. “Alle drie de grote ronden winnen zou geweldig zijn. Daarna zou ik tevreden met pensioen kunnen gaan. Het is een heel moeilijke wedstrijd om te winnen, maar ik ben 25 en heb nog heel veel jaren voor me.”

Programma 2023
Hoe komend voorjaar er voor Bernal uit gaat zien qua programma is nog niet helemaal duidelijk. Wel liet hij weten dat het een optie was om in januari te beginnen met de Vuelta a San Juan. De Tour Colombia in februari is een andere mogelijkheid. Daarna zit hij eraan te denken om het Colombiaans kampioenschap, Parijs-Nice en Strade Bianche te rijden, later volgt misschien het Critérium du Dauphiné nog. “Maar dit zijn alleen maar ideeën en alles kan nog veranderen. Het hangt er allemaal vanaf hoe het seizoen verloopt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

thenewGOAT 22 oktober 2022 om 16:33

Zelfvertrouwen lost natuurlijk niet alles op, maar het is mooi dat die jongen alvast terugkeert. Go Egan, yes you can !

2
kapasi 22 oktober 2022 om 17:37

Blij dat hij weer kan fietsen

0
Steve De Wolf 22 oktober 2022 om 19:41

Ik hoop van ganser harte dat ie 100% terugkomt. 'k Ben altijd al een grote fan geweest.
Maar na die rugklachten én het ongeval lijkt het mij weinig waarschijnlijk dat Bernal nog een grote ronde kan winnen -al hoop ik stiekem van wel.
Voor zijn val liet hij zien te kunnen meedingen om winst in ééndagswedstrijden (o.a. Strade Bianche). Dus, wie weet, is dat eerder zijn toekomst? De Waalse Pijl bijvoorbeeld.

0
toiletduck 22 oktober 2022 om 22:38

Bernal in de trui van Colombiaans kampioen in de tour, dat zou prachtig zijn.

0
Promiz Rigloc 24 oktober 2022 om 03:07

Mooi ook hoe Bernal benadrukt dat de “Trilogie” zijn loopbaan compleet zou maken.

(Stiekem denk ‘ik’) Dat de Vuelta volgend jaar ook de grote ronde is waar hij het meeste kans zal maken.

En (stiekem hoop ‘ik’) Dat Vingegaard volgend jaar de Tour lekker aan zich voorbij laat gaan. Dat Jumbo-Visma Roglic zijn allerlaatste kans maar geeft in de Tour, en laat Vingegaard maar proberen voor het heiligste der heiligste te gaan. (In mijn ogen dan toch)

“De trilogie”

Knocking on wood … hopelijk zien we binnen enkele maanden een herboren Bernal terug, hoe meer zielen hoe meer vreugd zeg ik altijd maar …. Hoe mooi zou het zijn om Pogacar, Vingegaard, Evenepoel, Roglic, Bernal, Hindley, Vlasov, Carapaz, Yates en al die anderen die ik vergeet op volle oorlogssterkte de degens met elkaar te zien kruisen ??

Man, man , man ik begin nu al te watertanden met het vooruitblik op volgend seizoen. :)

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone