Egan Bernal staakt met knieklachten de strijd in Vuelta a San Juan

zaterdag 28 januari 2023 om 21:04
Egan Bernal staakt met knieklachten de strijd in Vuelta a San Juan

foto: Cor Vos

Egan Bernal heeft de Vuelta a San Juan verlaten. De Colombiaan stond na de koninginnenrit van vrijdag vierde in het algemeen klassement, maar gaf er in de zesde etappe al vroeg de brui aan. Als gevolg van een valpartij eerder deze week heeft Bernal last van zijn linkerknie, meldt INEOS Grenadiers.

Het bericht dat Bernal uit de wedstrijd was gestapt, kwam al in het eerste wedstrijduur van de zesde etappe. Op dat moment was er nog onduidelijkheid over de reden van zijn opgave, maar later kwam INEOS Grenadiers met het bericht dat de klimmer last heeft van zijn knie. Deze klachten zijn het resultaat van een valpartij in de eerste etappe van de Vuelta a San Juan.

Bernal eindigde kwam vrijdag als vierde boven op de Alto Colorado, de slotklim van de vijfde rit. Hij verloor veertig seconden van winnaar Miguel Ángel López, die een dubbeslag sloeg. In het algemeen klassement stond Bernal op vijftig seconden van zijn landgenoot.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 28 januari 2023 om 21:18

Hoop echt van harte dat hij niet blijft kwakkelen met blessures, een fitte Bernal is wat deze wereld nodig heeft.

5
ThorHushovd 28 januari 2023 om 21:37

Is zeker te hopen dat hij fit wordt en gaat knallen dit seizoen, zou enorme weelde betekenen voor de neutrale kijker als hij in topvorm aan de start van de Tour staat.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 28 januari 2023 om 22:47

Inderdaad. Dat Bernal niet als Froome van klacht naar klacht gaat omdat het lichaam gewoon veel te veel gekwetst is.

0
ThorHushovd 28 januari 2023 om 21:35

Zo sluipt Quinn Simmons de top 10 binnen

1
Jacob Lohof 28 januari 2023 om 22:33

Daar zullen veel hier niet blij mee zijn

-2
Dikke Kater 29 januari 2023 om 01:11

Want hij is niet aardig?

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 28 januari 2023 om 23:37

Heeft gister getoond nog steeds hard bergop te kunne fietsen en dat was na 4 dagen al een mooie winst. Bij pijn gewoon direct afstappen en het rustig aan doen, geen risico’s en geen spoed.

1
Limal 29 januari 2023 om 08:51

Spijtig dat hij niet kon uitrijden, maar hij liet al wel zien dat hij goed op weg is naar volledig herstel. Het klinkt wat fout om te zeggen, maar ik ben opgelucht dat de val in de eerste etappe de oorzaak is voor de kniepijn, niet die van een jaar geleden. Nu even laten behandelen en rust gunnen en dan is dat hopelijk snel vergeten!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone