Egan Bernal mist Ruta del Sol vanwege knieproblemen
foto: Cor Vos
dinsdag 14 februari 2023 om 17:15

Egan Bernal mist Ruta del Sol vanwege knieproblemen

Update Egan Bernal geeft verstek voor de Ruta del Sol (15-19 februari). De Colombiaan van INEOS Grenadiers is nog altijd niet volledig hersteld van zijn knieproblemen, opgelopen bij een valpartij in de Vuelta a San Juan.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Bernal begon zijn seizoen eind januari veelbelovend met een vierde plaats in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan. Een dag later stapte de 26-jarige klimmer echter uit de wedstrijd met knieklachten. Xabier Zandio, ploegleider bij INEOS Grenadiers, zei al snel dat het om ‘niets ernstigs’ ging, maar Bernal liet op 5 februari wel het Colombiaans wegkampioenschap aan zich voorbijgaan. Nu wordt dus ook de Ruta del Sol van zijn programma geschrapt.

Vanuit het team is aan La Gazzetta dello Sport benadrukt dat er geen paniek is. De deelname van Bernal aan Parijs-Nice (5-12 maart) zou niet in gevaar zijn. Het is nog niet duidelijk of hij in aanloop naar de Franse rittenkoers nog een andere wedstrijd zal betwisten.

Capabele vervangers 
Ondanks de afwezigheid van Bernal, heeft INEOS Grenadiers nog voldoende ijzers in het vuur voor de Ruta del Sol. Zo heeft de Britse sterrenformatie Tao Geoghegan Hart, de winnaar van de Giro d’Italia 2020, in de gelederen. De Brit was in de Ronde van Valencia meer dan in orde. Hij boekte ritwinst op de Alto de la Cueva Santa en sloot de vijfdaagse als derde af.

Hart was onlangs al succesvol in de Ronde van Valencia – foto: Cor Vos

Ook in de top-tien van het eindklassement in Valencia: Carlos Rodríguez. Met de Spaanse kampioen heeft INEOS Grenadiers nog een kandidaat-winnaar voor de Ruta del Sol. Ook Pavel Sivakov is – in topvorm – in staat om mee te doen voor de eindoverwinning. Omar Fraile, Connor Swift, Salvatore Puccio en Jhonatan Narváez worden eveneens aan de start verwacht.

 
15 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2023
Lijkt me op zich niet onlogisch dat dit, na er een heel seizoen uit te hebben gelegen met een horrorblessure, een overgangsjaar wordt voor Bernal. Zijn lichaam dat weer moet leren omgaan met de extreme belasting van wedstrijden en kleine kwaaltjes en blessures die nog niet zo vlot herstellen als voorheen. Hoop in ieder geval dat hij er weer doorkomt, want Bernal was toch wel de allerbeste van het legertje aan Colombianen in het profpeloton. Mét een aanvallende manier van koersen en innemende persoonlijkheid.
14 februari 2023
Toch licht verontrustend. Vooral dat ze elke keer benadrukken dat de volgende wedstrijd op de planning zeker niet in gevaar komt, zelfs na de afzegging voor het NK tt klonk het dat hij 2 dagen later wel in de wegrit zou aantreden.
14 februari 2023
Dit begint wel een saga te worden. Ik hoop dat dit snel over is
  14 februari 2023
  Hmm ze zijn voorzichtig, maanden terug had Bernal nog geen fiets aangeraakt. Ze nemen gewoon geen risico.
14 februari 2023
Puta del Sol, aldus Egan.
Bernal heeft lang geen wedstrijden gereden en als je dan terugkomt dreigt er al snel overbelasting. Geduld en wijsheid toegewenst en niks forceren. Ik hoop dat hij uiteindelijk weer op niveau komt.
15 februari 2023
Dan houd ik me hier maar aan vast (!): "De deelname van Bernal aan Parijs-Nice (5-12 maart) zou niet in gevaar zijn." #hoopdoetleven
14 februari 2023
Als vroeger zo'n bericht kwam, wist je dat een renner goed ging zijn. Cortisonenspuit erin en gas erop..
  14 februari 2023
  De coupe soleil was toen ook in zwang. Tegenwoordig kiest men voor tattoos all over the skin of een pornosnor, soms beide. Bernal daarentegen heeft al genoeg polonaise aan zijn lijf gehad. Zo woont er toevallig bij mij in de straat een medicus die niet aan zijn bed heeft gestaan.
  14 februari 2023
  Oh ja, vroeger was alles beter hè
14 februari 2023
Bang voor Remco
  14 februari 2023
  En Pogi natuurlijk
  14 februari 2023
  Er is altijd wel een zieligaard die over dat jongetje uit Schepdaal moet beginnen...Bang van Remco zegt´em.
  14 februari 2023
  Waar was Remcoke in de koninginneeitvan San Juan ? Gedemareerd,man met de hamer tegengekomen, de rest moeten laten terugkeren en er los afgereden worden...
  14 februari 2023
  Remcoke is de beste Hup Remcoke

Reacties zijn gesloten.