EF Education-Nippo ziet Bernal domineren: “Maar we proberen onze kansen te grijpen”

dinsdag 25 mei 2021 om 10:56
EF Education-Nippo ziet Bernal domineren: “Maar we proberen onze kansen te grijpen”

foto: Cor Vos

Egan Bernal is de gedoodverfde favoriet om de Giro d’Italia te winnen, zeker na zijn demonstratie in de ingekorte Dolomietenrit naar Cortina d’Ampezzo. Toch weigert EF Education-Nippo, de ploeg van Hugh Carthy, de handdoek te gooien. “We blijven het proberen”, aldus ploegleider Charly Wegelius.

Ex-prof Wegelius zag Carthy gisteren opschuiven naar de derde plaats in het algemeen klassement. De Britse kopman van EF Education-Nippo bleek op de flanken van de Passo Giau niet in staat om de ontketende Egan Bernal te volgen, maar profiteerde wel optimaal van een mindere dag van Simon Yates. Carthy staat nu derde op 3:40 van Bernal.

Geen ideale etappe
“Het was geen ideale etappe voor Hugh, zeker ook omdat INEOS Grenadiers defensief koerste”, blikt Wegelius met Cyclingnews terug op etappe zestien naar Cortina d’Ampezzo. “Dat zagen we al in de etappe richting de Monte Zoncolan en dat was ook nu weer het geval. We moesten echt wel de wedstrijd maken en wisten zo Yates en enkele andere klassementsrenners te lossen.”

Wegelius zag ook gisteren weer een superieure Bernal. “Hij koerst op de toppen van zijn kunnen. Maandag deden we als ploeg echter goed mee en dat na het uitvallen van onze beste klimknechten”, doelt ploegleider Wegelius op Ruben Guerreiro en Jonathan Caicedo. “We zullen proberen om elke kans te grijpen tot het einde van deze Giro.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Arry1337 25 mei 2021 om 11:38

EF vind ik deze Giro een van de weinige ploegen die er iets van probeert te maken. Buiten EF en de individuen die geregeld in de ontsnappingen zitten (Bouchard, Mollema, De Bondt etc.) lijkt zowat 75% van het peloton alleen defensief te denken. Overleven en geen tijd verliezen… heel jammer.

ChefSpijker 25 mei 2021 om 11:40

Heeft Carthy überhaupt al een keer aangevallen dan? Dan rijdt een Ciccone en Vlasov nog wat aantrekkelijker. Niet veel, maar die hebben in elk geval pogingen ondernomen. En Yates op de Zoncolan. Heb Carthy echt alleen nog maar zien volgen tot Bernal ging.

Panache 25 mei 2021 om 12:01

Carthy is gewoon een diesel die opwarming nodig heeft en zijn eigen team doet niets anders dan de inspanning te verlengen (lager wattage over langere tijd i.p.v. een sprint bergop wat hem niet ligt).

Murcia 25 mei 2021 om 11:51

Wat EF doet hier is gewoon knap als je prestaties naast hun budget legt. Het is een publiek geheim dat ze veel minder geld te besteden hebben dan de meeste ploegen maar toch weet Vaughters er altijd een competitief team van te maken. Hugh laat zien dat de derde plek vorig jaar in de Vuelta bepaald geen toeval was, bij zijn eerste grote ronde na Spanje strijdt hij gewoon weer mee voor het podium.

Wheely 25 mei 2021 om 12:00

Als ze met Carthy podium kunnen rijden hebben ze het heel verdienstelijk gedaan. De komende bergop aankomsten moeten hem ook wel liggen maar daar winnen van Bernal lijkt me een lastig verhaal worden.

Romāns Vainšteins 25 mei 2021 om 12:20

Hup EF, die namen gisteren het heft tenminste in handen zoals Astana dat ook al deed. Dat achteraf de gratuite ‘haha, Ineos lacht in je wiel’-figuren er cynisch over lopen te doen c’est ca, je bent er om te koersen.

IlPirata 25 mei 2021 om 14:00

EF en ook Astana proberen tenminste nog wat. Mede daarom is de uitval van Landa erg jammer geweest, die valt altijd wel aan bergop. Of hij deze Bernal moeilijk had kunnen maken, waarschijnlijk ook niet hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair