Oud-winnaar Alberto Bettiol haakt af, EF-EasyPost rekent op outsiders in Ronde van Vlaanderen

vrijdag 31 maart 2023 om 15:30
Oud-winnaar Alberto Bettiol haakt af, EF-EasyPost rekent op outsiders in Ronde van Vlaanderen

Neilson Powless - foto: Cor Vos

Update

EF Education-EasyPost heeft twee outsiders in de selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Neilson Powless, de nummer drie van Dwars door Vlaanderen, en Mikkel Honoré zijn twee interessante namen om in de gaten te houden zondag.

Powless noemde zichzelf na zijn podiumplaats in Dwars door Vlaanderen al een dark horse voor de Ronde. “Die derde plek bevestigde de ambities die ik had na Roubaix-etappe sinds de Tour de France van vorig jaar”, zegt de Amerikaan. “Ik voelde mij sterk op de kasseien en kon veel kracht leveren. Het voelde heel solide, dus ik hoop dat ik zondag ook van voren kan meedoen. Ik kijk ernaar uit om een nieuwe stap te maken.”

Ploegleider van dienst bij EF Education-EasyPost is de Nederlandse oud-klassiekerspecialist Sebastian Langeveld. “Neilson is in staat om het heel goed te doen in Vlaanderen, maar het is zijn eerste keer en het is zaak om niet te koersen op adrenaline. Hij moet zijn eigen wedstrijd rijden, maar er ook van genieten en het zien als een normale koers, ook al is dat het niet”, aldus Langeveld.

“Hij reed in the picture in Dwars door Vlaanderen en dus mogen we ambitie hebben”, vindt de ploegleider. “Niet alleen met Neilson, maar ook met Mikkel Honoré, die ook goed reed woensdag. Alberto Bettiol is een klassiekerspecialist, maar hij had een paar problemen met zijn knie. Hopelijk is hij weer terug en kan hij een rol spelen op zondag.”

Update om 15.30 uur: Bettiol haakt ziek af
Bettiol is in de nacht van donderdag op vrijdag koortsig geworden. De Italiaanse oud-winnaar zal door die reden niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. Bettiol wordt vervangen door Nederlander Julius van den Berg.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?
Lees ook:
Deelnemers Ronde van Vlaanderen 2023

Dit artikel delen:

4 Reacties

Titaantje 31 maart 2023 om 16:54

Jammer dat het bij Bettiol door veel blessures en pijntjes er sinds die geweldige RvV zege niet meer uit komt. Wanneer hij in vorm is, heeft hij zoveel klasse, maar hij komt in het voorjaar maar niet tot een goede reeks aan wedstrijden zonder malheur.

Powless heb ik wel een goed gevoel bij. Rijdt een geweldig voorjaar en laat een hele mooie geleidelijke ontwikkeling zien de afgelopen 3-4 jaar. hopelijk kan hij anticiperen en wat vooruit zijn voor de grote mannen gaan, en dan kan hij zomaar de top 5-10 in kruipen. Hoger dan dat zie ik niet snel gebeuren in zijn eerste RvV.

1
KopOverKop 31 maart 2023 om 18:10

Mooi omschreven, Bettiol inderdaad verschoont van maleur een renner die we dan voorin verwachten en wie weet.
Helaas smaakmaker minder.

0
bertus11-11 31 maart 2023 om 12:05

Ik vind dat er veel renners zijn die veel te veel vastklampen aan hun resultaat in DDV. Zijn 2 hele andere koersen met een ander deelnemersveld en totaal andere dynamiek.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 31 maart 2023 om 16:49

Een Amerikaan die zichzelf toch wel zag
Als een donker paard voor een dag
Ontdekte dat zijn ploeg
Toen hij het eerlijk vroeg
Toch meer een zwart schaap in hem zag.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone