EF Education-EasyPost met Denen Valgren en Honoré in Brabantse Pijl
Michael Valgren mag zich weer wielrenner noemen - foto: Cor Vos
dinsdag 11 april 2023 om 18:23

EF Education-EasyPost met Denen Valgren en Honoré in Brabantse Pijl

Michael Valgren zal komende woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer een belangrijke klassieker betwisten. De Deen maakt deel uit van de selectie van EF Education-EasyPost voor de Brabantse Pijl. Valgren zal aan de zijde koersen van (onder meer) zijn landgenoot Mikkel Honoré.

Valgren heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. Het was lange tijd onzeker wanneer hij weer in koers kon uitkomen na een zware valpartij in juni 2022 waarbij hij een ontwrichte heup, gebroken bekken en een knieblessure opliep. De Deen, winnaar van Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race, kon eerder deze maand eindelijk weer een rugnummer opspelden voor de Région Pays de la Loire Tour.

De 31-jarige Valgren wist de Franse rittenkoers zonder problemen uit te rijden en eindigde niet onverdienstelijk als 33ste in het eindklassement. De klassiekercoureur krijgt van zijn werkgever echter de tijd om volledig te herstellen. Mede daardoor staat hij bij het continentale team van EF Education-Nippo Development onder contract. Hij kan in dat geval altijd de stap maken naar het WorldTeam, en volgens UCI-regels ook ingezet worden bij het WorldTeam in koersen van .1- of .Pro-niveau.

EF Education-EasyPost rekent woensdag in de Brabantse Pijl ook op Mikkel Honoré, Simon Carr, Andrea Piccolo, Sean Quinn en Ben Healy. Die laatste is, gezien zijn recente uitslagen, een zeer gevaarlijke klant voor de overwinning. Healy won onlangs nog de GP Industria & Artigianato, maar was ook derde in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en vijfde in de Région Pays de la Loire Tour.

Selectie EF Education-EasyPost voor flag-be Brabantse Pijl 2023 (woensdag 12 april)
flag-gb Simon Carr
flag-ie Ben Healy
flag-dk Mikkel Honoré
flag-it Andrea Piccolo
flag-us Sean Quinn
flag-dk Michael Valgren

 
3 Reacties
Sorteer op:
11 april 2023
Geen Powless maar allerminst een slechte ploeg. Die kunnen wel met 2-3 de schifting overleven... Healy rijdt een geweldig straf seizoen. Sterk op Mallorca, uitgevallen in Besseges en meteen weer op de afspraak nadien. Benieuwd of hij dat nog kan doortrekken tot en met de Giro waar hij gepland staat.
11 april 2023
Toch wel even slikken als je leest dat Valgren er al 31 is ondertussen. Dat is amper twee jaar jonger dan Sagan, die aan het uitbollen is. Valgren heeft de belofte van 2018 (winst in Omloop én Amstel, 4de in de Ronde, 7de in het WK) nooit kunnen inlossen... Danish dynamite, en dan de langzame sisser. Met een heroplevinkje in Leuven 2021.
Honoré is gemaakt om te stoempen, draaien én aan te gaan in dit Beestenweer. Schrijf deze regenrijder maar op!

Reacties zijn gesloten.