Eerste WorldTour-podium voor Tesfatsion: “Dit is een goed resultaat”
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 17:36

Eerste WorldTour-podium voor Tesfatsion: “Dit is een goed resultaat”

Natnael Tesfation snelde vandaag in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné naar zijn eerste top 3-notering in een WorldTour-koers. De snelle Eritreeër van Trek-Segafredo moest in de sprint alleen zijn meerdere erkennen in Julian Alaphilippe en Richard Carapaz.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Voor Tesfatsion is zijn eerste podium in een WorldTour-koers toch een kleine mijlpaal. “Ik voelde me vandaag goed. Ik wilde eigenlijk niet al te veel risico’s nemen in de sprint. Op een gegeven moment vroeg ik toch aan mijn ploeggenoten of ik vandaag mocht sprinten. Ik zag dat de andere renners erg moe waren”, liet hij na afloop weten aan Cycling Pro Net.

“Het ging de hele dag op en af. Het was een lastig parcours en daardoor waren de pure sprinters te moe om mee te doen. Alaphilippe was wel erg snel in de sprint. Dit is geen slecht resultaat. Het is zelfs een goede uitslag. Ik reed een goede sprint.”

Tesfatsion is bezig aan zijn eerste maanden in dienst van Trek-Segafredo, maar reed al naar enkele mooie ereplaatsen. “Als ik me goed voel, doe ik overal mee. Ook op heuvelachtige parcoursen. Ik geloof in mezelf.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023 20:08
Kerel, kerel toch dat had je potverdikkie in de Giro moeten doen toen ik je in m'n teampje had. ;) Nee zonder dollen, goede talentvolle coureur waarvan we nog veel meer gaan horen. Mooi dat hij z'n neus aan het venster steekt.
6 juni 2023 07:37
't Es 'n fatsoinlijk resultaat, absoluut!

Reacties zijn gesloten.