Eerste WK gravel toegewezen aan Italië

vrijdag 17 juni 2022 om 08:38
Eerste WK gravel toegewezen aan Italië

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De eerste twee edities van het wereldkampioenschap gravelracen worden in Italië gehouden. Dat heeft de UCI bekendgemaakt.

De eerste editie van het WK gravel vindt later dit jaar, in het weekend van 8 en 9 oktober, plaats in de regio Veneto in het noordoosten van het land. Het tweede wereldkampioenschap wordt in het weekend van 30 september en 1 oktober 2023 op een nog te bevestigen locatie gehouden.

Vorig jaar september werd bekend dat de UCI het gravelracen definitief omarmde met vanaf 2022 een UCI Gravel World Series en een wereldkampioenschap. Via de World Series, waarvan morgen in Polen de vierde manche wordt verreden, kunnen renners zich plaatsen voor het WK.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LB117 17 juni 2022 om 08:52

Heeft deze organisatie ook een website met startlijsten / uitslagen etc ?
Ik kan hem in ieder geval niet vinden

0
Wheely 17 juni 2022 om 08:54

Veneto, het perfecte gebied er voor. Kijk al uit naar de mooie plaatjes.

0
De Capybara van de Conradkade 17 juni 2022 om 09:19

Zijn er nou twee WKs in één maand?

0
Bart 17 juni 2022 om 10:26

Precies wel, maar op zich maakt dat toch niet zoveel uit want twee afzonderlijke disciplines? Op een enkeling na die het af en toe doet voor de afwisseling rijden er toch amper wegrenners gravelwedstrijden.

Ik vraag me alleen af in hoeverre het een echte volwaardige discipline kan worden. Want waar kan je overal wedstrijden organiseren, voor de elite kan je wel wat voorzien natuurlijk. Maar ik zie niet zo direct gravelparcour in overvloed in Nederland of Belgie. Frankrijk heeft waarschijnlijk veel mogelijkheden met zijn landelijke gebieden maar eerst 100km rijden om een toertje te doen lijkt me ook een beperkende factor…

0
Eroba 17 juni 2022 om 15:04

Wat voor effect zal dit hebben op de ontwikkeling en verkoop van gravelfietsen als de profs straks op gewone racefietsen met andere banden rijden?

0
Bart 17 juni 2022 om 19:46

@Eroba, zouden ze op alle gewone modellen de bredere gravelbanden krijgen want de smalste is al 30mm? Ik weet dat de endurance van canyon die nog kan hebben maar dan kan je tijdens een wedstrijd niet beslissen om een 35 of 40mm te gebruiken als het terrein toch wat ruwer blijkt (of het weer valt ineens wat tegen). En elk merk heeft nu toch al een hele reeks gravelmodellen met specifiekere geometrie en speciale groepen, dus daarvoor moeten pro’s het ook al niet laten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone