Eerste seizoenszege Naesen: “Het is een bevrijding”

zondag 18 augustus 2019 om 16:58
Eerste seizoenszege Naesen: “Het is een bevrijding”

foto: Cor Vos

De ritwinst van Oliver Naesen op de slotdag van de BinckBank Tour voelde voor hem als een bevrijding. Dat liet de klassiekerrenner van AG2R La Mondiale weten na zijn ritzege in Geraardsbergen; zijn eerste overwinning pas in 2019. “Voor een renner als ik doet het pijn als ik niet win, dus ik ben wel opgelucht dat het gelukt is”, zegt Naesen na afloop.

Op ruim vijftien kilometer van het einde ontsnapte Naesen met Greg Van Avermaet en de uiteindelijke eindwinnaar Laurens De Plus. Waar laatstgenoemde vol voor het klassement reed, gingen goede vrienden Van Avermaet en Naesen strijden om de ritzege op de vesten. “Het is de eerste keer dat ik hem klop. Daar ben ik heel trots op”, zegt Naesen.

“Ik ging volle bak de Muur en de Bosberg over”, beschrijft de Oost-Vlaming de finale, waarin hij dus met een goede bekende kwam te rijden. “We hadden niets afgesproken, maar we kennen elkaar en het parcours. Hier rijden altijd dezelfden vooraan. We rijden altijd volle bak. Hij was een welkome bondgenoot.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Retro Lex 18 augustus 2019 om 18:26

Mooie zege voor die immer goedlachse gast. Dat is 2 op één dag voor Ag2r, Cosnefroy in poly Normandie. Een paar dagen nadat Bardet zijn seizoen stopt beginnen ze opeens te winnen……

assen 18 augustus 2019 om 18:44

Jaren terug vond ik de meest irritante gast van het peloton. Maar ben gaan begrijpen dat ie het hart op de tong heeft, en geen kwaaie is. Gun m deze overwinning – mooi ook die blijdschap te zien. :-)

HSV 18 augustus 2019 om 22:49

Zo verging het mij ook. Kan em nu wel waarderen. Geloof wel dat hij beetje de neiging heeft om zichzelf te overschatten.

koos verrek 18 augustus 2019 om 19:59

edit wf: niet doen

mamaffia 18 augustus 2019 om 20:20

Mooie en zeer verdiende zege voor Naessen! Prachtgozer en ook dat zegegebaar, zoveel ontlading. Valt overigens op dat hij vaak in deze tijd van het jaar erg goed is. Won ook al tweemaal in Plouay. Zegt ook wel wat over iemand die in het voorjaar kopman is en vervolgens ook de Tour rijdt.

IlPirata 19 augustus 2019 om 07:44

Naessen is net als Van Marcke een renner die bijna nooit wint maar altijd goede uitslagen rijdt. Het is hem gegund.

Headlines

Materiaalzone

Populair