Eerste profzege Antonio Nibali in Ronde van Oostenrijk

Eerste profzege Antonio Nibali in Ronde van Oostenrijk

foto: Sirotti

vrijdag 13 juli 2018 om 15:48

Antonio Nibali is voor het eerst in zijn profloopbaan juichend over de streep gekomen. Het broertje van Vincenzo, rijdend voor Bahrain-Merida, heeft namelijk de zevende etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Hij was de sterkste vluchter op de beklimming van de Sonntagberg.

De kopgroep van de dag groeide beetje bij beetje uit naar dertien. Etienne van Empel vertegenwoordigde Roompot-Nederlandse Loterij, terwijl ook bekende namen als Antonio Nibali, Matej Mohoric en Enrico Gasparotto (allen Bahrain Merida) mee gesprongen waren. Bergtruidrager Aaron Gate was andermaal mee om op de beklimmingen van de Sonntagberg zijn leidende positie te verstevigen. De maximale voorsprong was drie minuten.

Vijftig kilometer voor het einde trokken twee renners uit het peloton in de tegenaanval, met daarbij een bekende: Sven Burger van de lokale Tirol-ploeg. De renner die dit seizoen begon als clubrenner kreeg Lachlan Morton met zich mee. Zij vonden de aansluiting, maar kort daarna spatte de kopgroep aan alle kanten uit elkaar op de voorlaatste beklimming van de Sonntagberg.

Nibali, Mohoric, Pawel Cieslik (CCC Sprandi Polkowice) en Artem Nych (Gazprom-Rusvelo) bleken de sterksten van voren. Zij gingen dan ook strijden om de ritwinst op de Sonntagberg. Mohoric probeerde het overtal uit te spelen, maar hij werd overklast door Nibali en Cieslik. De Italiaan stapte uit de schaduw van zijn grote broer en boekte zijn eerste overwinning uit zijn carrière.

Ben Hermans behoudt de leiderstrui.

Dit artikel delen:

9 Reacties

west 13 juli 2018 om 16:02

Jaja… Kan je wel een beetje Milaan-San Remo ofzo winnen, maar dit is effe andere koek….

LutsenkoFan 13 juli 2018 om 16:07

Had na zijn eerste jaar weinig verwachtingen van een goede toekomst maar dit jaar rijdt hij toch redelijk. Leuk dat hij dit kan winnen.

leegloper 13 juli 2018 om 16:11

Yes!
Al die mensen die roepen dat hij en Juraj meeliften op het succes van hun broers… Antonio Nibali pakt hier toch maar mooi een rit.

DvH6 13 juli 2018 om 16:45

Juraj lift wel echt alleen maar mee op het succes van Peter, dat valt niet te ontkennen

Verweggistan 13 juli 2018 om 16:53

Opvallend goede prestaties plots in Oostenrijk.

assen 13 juli 2018 om 18:47

Hij doet het daar de hele week al goed. Fijn voor m!

Kwibus 13 juli 2018 om 19:12

Jura heeft de afgelopen 2 jaar prima werk verricht voor Peter. Zijn zat zwakkere renners.

Viktrodriguez 14 juli 2018 om 03:57

Antonio Nibali was al twee jaar, onafhankelijk van zijn broer, prof bij Nippo voor hij samen met Vincenzo terechtkwam bij Bahrain. Juraj Sagan zijn carrière loopt qua profploegen volledig synchroon met zijn broertje Peter, waarbij hij pas de laatste jaren iets van niveau laat zien. Verder dan ”de broer van” is het totaal niet te vergelijken met elkaar. Natuurlijk zal Antonio wel wat geholpen zijn met zijn achternaam, maar het is geen Mario Costa die uit het niets prof werd op zijn 29e na een carrière langs obscure Portugese ploegjes en na twee contractjaren weg moest bij Lampre.

Sowieso moet Antonio nog 26 worden en werd ie na zijn beloftetijd pas prof. Zo gekke leeftijd is dat allemaal niet. Had ie geen Nibali geheten, keek niemand er wat van op.

wielrenner 14 juli 2018 om 10:08

Zat een paar keer in de lange vlucht…

Headlines

Materiaalzone

Populair