Stefan Küng zet puntjes op de i voor Omloop Het Nieuwsblad

vrijdag 26 februari 2021 om 15:00
Stefan Küng zet puntjes op de i voor Omloop Het Nieuwsblad

foto: Glenn Coessens

Special

Met de Omloop Het Nieuwsblad voor de deur zijn de eerste wielerploegen deze week al op verkenning. Onze fotograaf Glenn Coessens stond dinsdagochtend op de kasseienstrook van de Haaghoek en kwam daar al de nodige renners en teams tegen. Onder meer SD Worx met wereldkampioene Anna van der Breggen passeerde er.

De Omloop Het Nieuwsblad, onderdeel van de WorldTour, wordt komende zaterdag verreden. De finish van de mannenwedstrijd is even na 16.00 uur, terwijl de vrouwen rond de klok van 17.30 uur finishen in Ninove. Vorig jaar wisten Jasper Stuyven en Annemiek van Vleuten de opener van het Belgische wielerjaar te winnen. (Dinsdag 23 februari)


Update 24 februari – Campenaerts en co rijden de Muur omhoog

Ook woensdag is het parcours van Omloop Het Nieuwsblad uitvoerig verkend. Onder meer Victor Campenaerts, Alexander Kristoff en Belgisch kampioene Lotte Kopecky kwamen voorbij op de Muur van Geraardsbergen. Ook oud-profrenner Lars Boom, nu ploegleider bij Liv Racing, reed de Muur omhoog. De Nederlander ging zeven keer van start in de Omloop. Zijn beste uitslag was een tiende plaats in 2011. (Woensdag 24 februari)


Update 25 februari – Alaphilippe verkent in zijn eentje

Wereldkampioen Julian Alaphilippe deed zijn verkenning van het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad op donderdagochtend. De kopman van Deceuninck-Quick-Step was woensdag de grote afwezige bij de ploegtraining, waar ook Remco Evenpoel even bij aansloot. “Alaphilippe zat op dat moment nog in de wagen richting België. Hij verkende eerder dit jaar al de openingsklassieker”, zei ploegleider Wilfried Peeters. (Donderdag 25 februari)


Update 26 februari – Küng zet puntjes op de i

Vrijdag zijn opnieuw meerdere ploegen het parcours van Omloop Het Nieuwsblad gaan verkennen. Onder anderen Zwitsers kampioen Stefan Küng trok eropuit met zijn ploegmaats van Groupama-FDJ. Ook Arkéa-Samsic, Astana-Premier Tech en Movistar waren op de kasseien te zien.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Gala 25 februari 2021 om 12:51

Je moet als fotograaf wel geduld hebben om daar op één renner staan te wachten (tenzij het de huisfotograaf van DCQS betreft).
Voor de geinteresseerden: de foto's van Alaphilippe zijn op de Haaghoek en Leberg.

EricV 25 februari 2021 om 13:18

Godver weer erin getrapt om zo’n zinloos artikel te lezen

Een dagje zonder 25 februari 2021 om 14:12

Van belang in dit artikel is natuurlijk de link naar het artikel over de Remco.
en natuurlijk dat dit artikel een 'special' is…

dynamo 25 februari 2021 om 14:51

tja, denk alaphilippe goed heeft gekeken, waar eventueel motorfietsen in een bocht kunnen staan:)

Melkzuur 26 februari 2021 om 16:21

Persoonlijk zou ik als titel “STEFAN KÜNG ZET PUNTJES OP DE U VOOR OMLOOP HET NIEUWSBLAD” verkiezen.

Sammysosa 26 februari 2021 om 21:17

Hardop gelachen hierom.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair