Een jaar na val in Tour de France laat Caleb Ewan metalen plaat verwijderen
foto: Cor Vos
dinsdag 26 juli 2022 om 10:29

Een jaar na val in Tour de France laat Caleb Ewan metalen plaat verwijderen

Caleb Ewan is maandag succesvol geopereerd aan zijn sleutelbeen. De Australische sprinter heeft een metalen plaat laten verwijderen, die een jaar geleden werd ingebracht nadat hij in de Tour de France na een val zijn sleutelbeen brak.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De metalen plaat is nu dus verwijderd, zo meldt Lotto Soudal via social media. “Caleb is maandag naar het ziekenhuis gegaan voor een check-up van zijn sleutelbeen, die hij in de Ronde van Frankrijk van afgelopen jaar brak. Om de problemen met zijn schouder en arm op te lossen, is besloten om de plaat die destijds werd ingebracht te verwijderen.”

De ploeg spreekt van een succesvolle operatie. “Verdere onderzoeken zullen zijn revalidatieproces bepalen”, klinkt het. Ewan heeft net een teleurstellende Tour achter de rug. De 28-jarige sprinter hoopte zijn ploeg tenminste een ritzege te bezorgen in de vlakke sprints, maar Ewan kwam er – mede door pech en een valpartij – in de massasprints niet aan te pas. Zijn beste uitslag was een achtste plaats in de slotrit naar Parijs.

 
3 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2022
Zijn sleutelbeen, dat… Verder helaas weinig eremetaal voor Ewan dit jaar. Benieuwd wat de impact van deze ingreep op zijn WK-kansen gaat zijn. Met een Matthews vol zelfvertrouwen valt er wel wat te rapen voor de Aussies down under…
    26 juli 2022
    Ewan zal wel meegaan met de regeling dat als het een rustig WK is dat hij mag spurten en anders dat Matthews the cut moet halen en dan voor zichzelf mag koersen. Lijkt mij dat België ook zo gaat gaan met Van Aert en Philipsen.
    27 juli 2022
    Thoin, wordt Philipsen gezien als de betere sprinter dan van Aert?

Reacties zijn gesloten.