Edwin Ávila wint eerste rit Taiwan, Brian Kamstra tiende

Edwin Ávila wint eerste rit Taiwan, Brian Kamstra tiende

Edwin Avila in dienst van Colombia - foto: Sirotti (archief)

zondag 26 maart 2017 om 07:12

Edwin Ávila is de eerste leider in de Tour de Taiwan 2017. De Colombiaanse coureur van Illuminate versloeg de Brit Russell Downing na een 83 kilometer lange etappe in en rond een regenachtig Taipei. Paolo Lunardon eindigde op de derde plaats.

Brian Kamstra van Novo Nordisk werd de beste Nederlander op plek tien. Marco Zanotti kwam als zesde over de finish, de Italiaan zorgde daarmee voor een ereplaats voor het Nederlandse Monkey Town. De finale werd ontregeld door een valpartij op de natte wegen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Piet Lut 26 maart 2017 om 09:21

aan de foto’s op twitter te zien was het op een nat parkoers en zijn er tijdsverschillen vanweg een val in de laatste bocht van o.a de UHC boys

alsjewint 26 maart 2017 om 09:47

Enkele jaren geleden was Wouter Wippert succesvol in deze ronde. Misschien past dat beter bij hem dan de WT. Hij is dit jaar in elk geval erg bleekjes in de rondte aan het rijden.

Gabriel Melching 26 maart 2017 om 11:16

@alsjewint
Precies mijn gedachte, 2 weken geleden won hij de Omloop van het Waasland,
niet eens een 1.2 koers meer sinds ik geloof 2 jaar, en dat is tot nu toe zijn enige overwinning
dit jaar.

alsjewint 26 maart 2017 om 11:39

@Gabriel

Dat hij dit seizoen alleen een overwinning in een kleine Vlaamse koers heeft gehaald is inderdaad magertjes, maar veel zorgelijker vind ik dat hij in de grote koersen niet in de buurt van de toppers zit. Groenewegen heeft ook nog niet gewonnen, maar die zat er toch al meerdere keren dicht bij. Hopelijk kan hij nog verbeteren en zijn vertrouwen wat opkrikken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair