Edward Theuns wint in Istanbul, Diego Ulissi pakt eindzege
zondag 15 oktober 2017 om 14:01

Edward Theuns wint in Istanbul, Diego Ulissi pakt eindzege

Edward Theuns heeft de laatste etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Belg van Trek-Segafredo nam het initiatief op de slotklim in de binnenstad van Istanbul en wist het in de laatste rechte lijn ook af te ronden. Theuns had in de slotkilometer veelwinnaar Sam Bennett in zijn wiel, maar de Ier kwam in de voorlaatste bocht ten val en schakelde zo zichzelf uit. Diego Ulissi zag zijn overwinning in het eindklassement niet meer in gevaar komen.

Kopgroep binnen handbereik
Vier man kleurden de koers. Muhammet Atalay (Turkse nationale selectie), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) en Paolo Simion (Bardiani-CSF) hadden al snel een voorsprong van twee minuten. Veel meer tijd kregen zij niet cadeau van het peloton, waar BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo en UAE Emirates het heft in handen namen.

Nervositeit
Drie kilometer voor het einde werden de vluchters in de kraag gevat. De nervositeit was groot in aanloop naar de laatste anderhalve kilometer, waar een kort klimmetje lag. Dat zorgde dan ook een voor een valpartij, al bleven de toppers bespaard van problemen. Wel was het peloton hierdoor compleet uit elkaar geslagen.

Theuns opent finale
Edward Theuns ging direct op de trappers staan met Sam Bennett en Matteo Pelucchi in zijn wiel. De drie sloegen een gat met de rest in de smalle straten van Istanboel. Pelucchi zette zich op kop voor zijn ploeggenoot, maar in een gladde bocht gleed viervoudig ritwinnaar Bennett onderuit. Theuns wist hem net te ontwijken en sprintte in de laatste lijn eenvoudig op en over Pelucchi.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2017 14:11
Erg benieuwd wat Theuns volgend jaar kan bij Sunweb.
15 oktober 2017 14:13
Ik zag enkel de laatste 2km, maar die waren wel om te smullen. Wat gebeurde daar allemaal zeg? Mooi dat Theuns wint!
15 oktober 2017 14:21
Boy zal blij zijn, nu is het aan hem!
15 oktober 2017 14:31
Er was een slotklim. Tweede plek: Matteo Pelucchi.

Ik sta voor de ruïnes van mijn wereldbeeld!
15 oktober 2017 14:45
Toch nog die overwinning voor Theuns. Bennett moet er voor vallen maar soit dat is ook onderdeel van de koers.
15 oktober 2017 16:33
Mooi voor Theuns, is toch een beetje de Champs-Elysees van de Ronde van Turkije dit;)
15 oktober 2017 18:21
Flashke +1
15 oktober 2017 22:38
Sprinten voor winst op het niveau waar Cav, Kittel etc. niet zijn. Voor podium gaan in klassiekers (7e Roubaix 2017). Eigelijk wat ze al hebben in Soren Kragh Andersen. En die heeft mss nog meer een neusje voor de juiste ontsnapping... afin WE SHALL SEE
16 oktober 2017 09:51
En Theuns is ook wat beter op de kasseien. Andersen heeft dan weer een goeie tijdrit en komt iets beter een heuveltje over denk ik, kan zowel heuvelklassiekers als kasseienklassiekers rijden denk ik.

En dan hebben ze ook nog ene Matthews he, heerlijke ploeg.

Edit: Vergeet ik nog helemaal de Duitse zware jongens op te noemen: Arndt, Bauhaus en Walscheid.

Reacties zijn gesloten.