Edward Theuns: “Sinds kort voel ik me eindelijk weer helemaal renner”

zondag 15 januari 2017 om 13:05
Edward Theuns: “Sinds kort voel ik me eindelijk weer helemaal renner”

Edward Theuns maakte vandaag na een half jaar blessureleed zijn rentree in het peloton. De 25-jarige Belg van Trek-Segafredo kwam tijdens de Tour in de tijdrit naar Le Caverne de Pont d’Arc hard ten val en liep daarbij een breuk in zijn ruggenwervel op.

Theuns werkte maandenlang aan zijn rentree en nam medio november deel aan de Revolution Champions League, een baanwedstrijd in Londen. In december ging hij met zijn ploeg op stage. “Op die eerste stage had ik nog niet meteen dat goede gevoel”, vertelt hij aan het Belgische De Zondag. “Conditioneel was alles in orde, maar ik voelde dat die rug nog niet de oude was. We zijn nu evenwel bijna zes weken verder en ik heb net (5 januari, red) groen licht gekregen van de dokter om ook op kasseien te fietsen.”

De Gentenaar is weer terug in het peloton, maar rijdt rond met enkele schroeven en plaatjes in zijn rug. “Je kan daar mee leven in het gewone dagelijkse leven, maar voor een sportman zou het beter zijn als dat ‘metaalwerk’ er uit gaat. Het zorgt toch voor een zekere irritatie en een topsporter wil 100 procent zijn. Dus na Parijs-Roubaix vliegt alles er uit. Dat is opnieuw een operatie, maar ik hoop daarna wel snel terug te koersen”, geeft hij aan.

Theuns sprintte vandaag in de People’s Choice Classic naar een vijfde plaats. Aanstaande dinsdag staat hij aan de start van de Tour Down Under.

Dit artikel delen:

5 Reacties

fringale 15 januari 2017 om 13:23

Je hebt hard, harder en wielrenners

Denmeinster 15 januari 2017 om 14:01

De grote vraag is: mocht die Parijs – Roubaix winnen zou die dan nog het metaalwerk eruit laten halen :p

nederbelg 15 januari 2017 om 14:06

@denmeister
Alludeer je op mechanische doping met reuzemagneet vanop de piste van Roubaix? (wat aan de ploegnaam 'Trek' weer een heel andere 'lading' zou geven)

bart12 15 januari 2017 om 17:03

@nederbelg Waarschijnlijk niet

Omhoog73 15 januari 2017 om 17:51

Lijkt wel de broer van Johnny Hoogerland qua uiterlijk ;-)

Headlines

Populair

Materiaalzone