Edward Theuns: “Opnieuw bewezen dat ik een echte sprinter ben”

Door , dinsdag 27 augustus 2019 om 09:23
Edward Theuns: “Opnieuw bewezen dat ik een echte sprinter ben”

©Cor Vos

Edward Theuns behaalde gisteren zijn beste resultaat ooit in een grote ronde. “Maar ik botste jammer genoeg op Sam Bennett, momenteel de snelste sprinter ter wereld. Toch ben ik blij dat ik hier weer bewijs dat ik een echte sprinter ben. Ik heb het gevoel dat dat af en toe vergeten wordt.”

Theuns wist niet goed hoe hij zich moest voelen, gisteren na zijn tweede plaats in Alicante. Na het douchen, kaartte de Gentenaar 28-jarige  Gentenaar nog even na over de sprint. “Natuurlijk is dat dubbel. Ik ben tevreden, maar toch bots ik weer op die dekselse Bennett. Dat was ook al zo in de BinckBank Tour. Eerder in Turkije maakte ik hetzelfde mee. Hij is gewoon de snelste, denk ik.”

“Toch bewijs ik opnieuw dat ik een echte sprinter ben”, wilde Theuns ook nog even aanhalen. “Ik heb het gevoel dat dat af en toe vergeten wordt. Dat ik ook niet zó veel sprint? Nee, omdat ik niet altijd de kans krijg. Hoeveel sprints deed ik dit seizoen al? Acht? En daarvan eindig ik dan zes keer in de top tien. Of zelfs in de top vijf.”

Ambetant
“Bij Sunweb kreeg ik amper een kans. Nu bij Trek-Segafredo de laatste weken wel, en ik bewijs dat ik het kan. Het is toch wat ambetant dat ik dat steeds weer moet tonen. Ik weet, ik ben niet de meest explosieve sprinter, maar sprinten is meer dan explosiviteit. Ik heb de voorbije weken getoond dat ik mooie resultaten kan boeken, al mis ik die ene overwinning. Maar als ik kansen blijf krijgen, komt die vanzelf wel.”

Misschien vandaag al? “Pas tijdens de briefing voor de start wordt beslist wie mag sprinten? John (Degenkolb, red) of ikzelf. Zo is het afgesproken. In Alicante deed John alvast een fantastische job om mij naar voor te brengen. Hopelijk kunnen we dat in El Puig nog eens overdoen.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

ghostwriter 27 augustus 2019 om 09:34

Theuns is een echte sprinter? Dat houdt hij dan wel vaak goed verborgen. Hij komt op mij altijd meer over als een hardrijder met een redelijke sprint.

hupske 27 augustus 2019 om 10:02

Een echte sprinter? Kon niet eens het wiel van Bennet houden, terwijl hij de hele tijd uit de wind heeft gezeten. De rest was hem ook aan het inhalen op het eind. Vooral geweldig gebracht door Degenkolb.

Voorgeborchte 27 augustus 2019 om 12:12

Conclusie is dan dat er maar 1 echte sprinter in de Vuelta meerijdt?

hupske 27 augustus 2019 om 17:35

Conclusie na vandaag is dat hij geen sprinter is.

AWestie 27 augustus 2019 om 10:21

Klinkt wel gek, iedere ochtend pas beslissing wie sprint. Lijken me ook twee redelijk dezelfde sprinters (toch?) dus niet eentje voor vlak en een voor bergop ofzo. Hopelijk is het niet zo onprofessioneel.

Verder durf ik wel te stellen dat Theuns beter kan sprinten dan rappen :')

de winnaars 27 augustus 2019 om 10:21

Helemaal mee eens is een prima sprinter

S. Morgenstern 27 augustus 2019 om 10:34

Beetje zoals Wout Poels een echte kopman is voor kleine WT-rondjes; vooral ereplaatsen, maar weinig kans op winst.

josi 27 augustus 2019 om 10:39

Voor een echte sprinter heeft hij wel heel weinig zeges op zijn palmares staan. Hij kan behoorlijk aankomen en werd dit keer prima afgezet waardoor hij op een paar lengtes achterstand tweede kon worden.

west 27 augustus 2019 om 10:42

Echte sprinters winnen toch?

Pizzi 27 augustus 2019 om 11:24

Om een echte sprinter te zijn, moet ‘ie rapper worden. #LooneyTheuns

ThorHushovd 27 augustus 2019 om 11:25

De conclusie obv de reacties hier is dat het klopt: hij moet zich telkens weer bewijzen dat hij sprinter is :)

ghostwriter 27 augustus 2019 om 16:46

Volgens mij heeft hij nog nooit bewezen dat hij een echte sprinter is.

Kosmonaut 27 augustus 2019 om 15:13

Dan in ieder geval degene met het magerste palmares onder de “echte sprinters”.
Wat een arrogantie.

Titaantje 27 augustus 2019 om 16:43

Nouj wat maakt een echte sprinter. Venturini en Sarreau zijn ook echte sprinters, en hebben geen veel voller palmares dan Theuns.

Headlines

Materiaalzone

Populair