Edward Theuns: “Heel moeilijk om Bennett te kloppen”

Edward Theuns: “Heel moeilijk om Bennett te kloppen”

foto: Sirotti

donderdag 12 oktober 2017 om 18:48

Sam Bennett boekte donderdag zijn derde overwinning op even zo veel etappes. Edward Theuns is zijn grootste uitdager tot op heden, maar de 26-jarige Belg van Trek-Segafredo delft steeds het onderspit. “Vandaag was ik dan ook een beetje gefrustreerd, omdat ik had gedacht Bennett te lossen op het laatste klimmetje”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

Explosiever
Net als ploeggenoot Boy van Poppel, keek ook de Belgische sprinter op van Bennetts klimvermogen. “Hij deed het heel goed. Ik ben achter hem gebleven om te kijken of hij misschien zou lossen, maar dat deed hij niet. In de sprint heb ik het dan maar anders aangepakt. Ik koos nu zijn wiel, om er proberen uit te komen. Maar hij zette aan, waarna hij direct een lengte op mij pakte. Toen ik eenmaal op gang was, kon ik wel wat terugkomen. Maar hij is op dit moment gewoon explosiever en rapper dan ik. Dat maakt heel moeilijk”, beaamt Theuns.

Geen pure sprinter
“Hij is ook een pure sprinter”, gaat de Trek-Segafredo-coureur verder. “Dat ben ik iets minder, dat is het verschil. Maar ik ga het wel blijven proberen. Ik hoop de laatste etappe nog iets uit te richten. Ons doel hier is om een rit te winnen. Het is jammer dat dat nog niet gelukt is. Maar nogmaals: we blijven het proberen. Ik heb tot nu toe alle dagen op het podium gestaan. Dat is een goed teken. Maar het is moeilijk om Bennett in een sprint te kloppen. We zullen daarom misschien iets anders moeten proberen.”

Tevreden over 2017
Voor Theuns was het dit seizoen afwachten hoe hij zou terugkeren na een zware val in de Tour de France van 2016. Daarbij brak hij een ruggenwervel. “Ik denk dat ik heel het jaar al meegedaan heb op niveau. Ik werd achtste in Parijs-Roubaix, met een hoop vijzen en staven in mijn rug. Dan ben je niet slecht bezig. Dit jaar was voor mij sowieso een jaar om terug te komen, na een lange revalidatie. Ik denk dat ik bewezen heb dat ik er sta. En als je bekijkt vanwaar ik moet komen na die blessure, dat ik volgend jaar nog een stap hoger kan geraken. Voor mij zijn de klassiekers heel belangrijk en ik hoop dan ook dat ik met mijn nieuwe ploeg daar naartoe kan werken.” Theuns maakt deze winter de overstap naar Sunweb.

Dit artikel delen:

3 Reacties

josi 12 oktober 2017 om 19:31

Hmm, achter iemand rijden in de hoop om hem te lossen, iets zegt me dat dat niet goed kan uitpakken.

0
nickdt 12 oktober 2017 om 23:53

Theuns is niet de slimste volgens mij, als die achter iemand gaat zitten om te kijken of die lost, want doet diegene dat vervolgens, dan lig je er zelf ook af.

0
poeskescherens 13 oktober 2017 om 07:29

@josi
Denk er maar eens diep over na wat hij bedoelt ;

0

Headlines

Populair

Materiaalzone