Edward Theuns baalt na tweede plaats: “Ik had de benen om te winnen”

vrijdag 5 februari 2021 om 17:22
Edward Theuns baalt na tweede plaats: “Ik had de benen om te winnen”

Theuns won de sprint om de tweede plek - foto: Cor Vos

Edward Theuns was wat teleurgesteld na de derde etappe van de Ster van Bessèges. De snelle man van Trek-Segafredo maakte deel uit van de beslissende ontsnapping, maar moest de zege aan zijn landgenoot Tim Wellens laten. “Ik had de benen om te winnen.”

“Ik wist dat mijn vorm goed is, nadat ik al een goede winter had. Ook voelde ik me de afgelopen dagen al vrij sterk en ik keek uit naar vandaag”, liet Theuns na afloop van de etappe weten. “Het was een zwaar begin van de etappe, eigenlijk zoals gehoopt. Ik kwam terecht in de kopgroep, als enige van de ploeg. Ik heb dan zo min mogelijk gedaan en probeerde zoveel mogelijk achter in de groep te rijden.”

De Belgische renner wist dat het moeilijk werd in de finale. “Er waren een paar ploegen met twee of drie man. Ik wachtte tot de laatste klim en probeerde een keer aan te vallen. Het was misschien wat optimistisch, maar ik wist dat het niet ver naar de top meer was. In de afdaling reed Wellens hard weg. Daar lag wat olie op het wegdek. Kwiatkowski viel, we slipten allemaal eigenlijk een beetje.”

Wellens kon dan twintig seconden bij de achtervolgers wegrijden. “Hij had met Philippe Gilbert en Stefano Oldani twee ploeggenoten die de groep probeerden af te stoppen”, ging Theuns verder. “Het was lastig om bij Tim terug te keren, ook omdat hij heel sterk was. Dan concentreerde ik me op de sprint voor de tweede plaats, want ik wist dat ik normaal de snelste van de groep was. Ik had de benen om te winnen, maar soms moet je ook wat geluk hebben.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marveloke 5 februari 2021 om 17:32

Nee, die had je niet Eddy. Je had de benen om de sprint te winnen als het groepje bij elkaar bleef, maar je geeft zelf aan dat het lastig was om weer naar Wellens toe te rijden.

lander luypaert 5 februari 2021 om 18:08

Dan had hij toch gewoon de benen om te winnen? :P

Marveloke 6 februari 2021 om 10:23

Daar ben ik het niet mee eens Lander. Als je de benen hebt om te winnen, win je. Eddy had enkel de benen om te winnen in een voor hem gunstig scenario

Polleke 5 februari 2021 om 19:20

Dat die groep niet samen zou blijven was zelfs vanop de bank thuis te zien…. close but no cigar …. wel goeie vorm…

elander 6 februari 2021 om 07:12

Goede wedstrijd van Theuns! En uiteraard had hij kunnen winnen.

Tussen haakjes: mocht van Avermaet iets soortgelijks zeggen, hij kreeg de hele wereld op z’n kop (nu zei hij maar een fractie van wat Edward Theuns zei en kreeg hij alsnog de wielerflitsers op z’n kop).

Dus Edward, we spreken af dat je de volgende keer gewoon zegt dat je geen enkele kans maakte, gevolgd door een knipoog. Wij weten dan wel beter.

Bazzz 6 februari 2021 om 08:25

Greg zat niet in die positie, dus hij had al helemaal niet de benen.
Iedereen die top 10 rijdt kan zoiets wel zeggen, met iets meer geluk win je dan.
Daarnaast spaart hij zich continue in de kopgroep en weet dan nog niet te winnen, dan heb je niet de benen

Één iemand heeft wel echt de benen om te winnen, dat zien we in de tijdrit!

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone