Edvald Boasson Hagen mikt op ritwinst in de Tour de France

vrijdag 3 juli 2020 om 11:54
Edvald Boasson Hagen mikt op ritwinst in de Tour de France

foto: Cor Vos (archief)

Edvald Boasson Hagen won in zijn carrière al drie Touretappes, maar zijn honger is nog niet gestild. “Ik wil altijd meer en hoop ook dit jaar weer een rit te winnen”, zo vertelt de Noor op de website van zijn ploeg NTT Pro Cycling.

Boasson Hagen – die in mei 33 kaarsjes mocht uitblazen – boekte in 2017 zijn laatste zege in de Ronde van Frankrijk. De snelle renner won toen de negentiende etappe met aankomst in Salon-de-Provence. “Ik hoop ook dit jaar weer deel uit te maken van de Tourselectie. Dat zou echt geweldig zijn.”

“Ik hoop in sommige etappes voor mijn eigen kans te kunnen gaan. Het is echter ook belangrijk om met de ploeg succesvol te zijn. Dat is het hoofddoel. Ik won in het verleden al drie ritten in de Tour en hoop dit jaar weer succesvol te zijn”, aldus Boasson Hagen. De Tour begint op 29 augustus in Nice.

“Het is natuurlijk vreemd dat de Tour dit jaar niet zal worden verreden in juli, maar het is misschien ook wel goed. Het is een keer wat anders en bovendien kan het in augustus een stuk minder heet zijn.” Boasson Hagen hoopt dit jaar zijn tiende Tour de France te betwisten.

Dit artikel delen:

12 Reacties

zipp404 3 juli 2020 om 13:22

Ik gun hem zijn rit, ik hoop ook dat hij in de klassieker zijn goede vorm haalt, want daar heeft hij eigenlijk zelden regelmatig gepresteerd, terwijl Roubaix hem toch zou moeten liggen.

Romāns Vainšteins 3 juli 2020 om 13:30

Roubaix zat ie toch bij Boonen en Haymann in de groep ? Dan heeft ie daar in ieder geval eens voor de winst gereden. Ik weet dat ook Vanmarcke er bij zat maar ben even de 5e naam kwijt… Iemand zo uit het hoofd ?

sweefie 3 juli 2020 om 13:34

Stannard als ik me niet vergis.

zipp404 3 juli 2020 om 13:38

Boonen, Hayman, Vanmarcke, Hagen en Stannard volgens mij. Fantastische editie! Maar dat was wel een eenmalige uitschieter voor Hagen.

Martino87 3 juli 2020 om 13:28

Heeft naar mijn mening de belofte nooit helemaal kunnen inlossen. Menigeen zou tekenen voor een erelijst met 81 overwinningen (volgens procyclingstats, waarvan 29 in Noorwegen. Echter op jonge leeftijd had hij al Gent-Wevelgem, de eneco tour en een etappe in de giro gewonnen, dan worden de verwachtingen automatisch hoger. In de klassiekers is het er nooit meer van gekomen.

Romāns Vainšteins 3 juli 2020 om 13:41

Beloftes ontstaan in de hoofden van volgers en zijn geen werkelijk gemeten potenties. Niet zelden gebaseerd op hun beste prestatie en dan met de aanname dat alles sowieso nog beter kan. Persoonlijk ga ik er van uit dat dergelijke prestaties het dak van de carriere betreffen. Berichten van het type 'nooit zijn belofte ingelost' en 'vrees dat ie niet meer op zijn oude niveau terugkeert' doen geen eer aan toen hen alles lukte.

Om die reden blijven, om maar wat te noemen, Chavez, Valgren en van der Poel voor mij prima renners die er ooit eens aanzienlijk bovenuit kwamen zonder hierbij ook maar iets beloofd te hebben.

Melkzuur 3 juli 2020 om 13:54

10 jaar geleden voorspelde ik hem een carrière zoals Sagan vandaag. Ik geloof ook dat er (veel) meer inzat.

Titaantje 3 juli 2020 om 18:21

Mooi verhaal RV. Leest lekker weg. Verder slaat het helaas nergens op.

Boasson en Hagen 3 juli 2020 om 13:53

Blijft een mooie renner. Het soort etappes dat hij kan winnen zijn ook vaak de mooiste.

zipp404 3 juli 2020 om 14:25

Heeft op een verkeerd moment in zijn carrière voor SKY gekozen, en is daar te lang blijven hangen.

Etika 3 juli 2020 om 19:31

Hij had altijd wereldkampioen moeten worden in Richmond. Ik ben er nog niet goed van.

Kelder is de Man 3 juli 2020 om 19:40

Dan wordt het tijd voor wat echte ellende in je leven. Niet dat ik het je wens uiteraard.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair