E3 Saxo Classic: Jayco AlUla met twee Nederlanders en oud-winnaar Stybar
foto: Cor Vos
vrijdag 24 maart 2023 om 08:50

E3 Saxo Classic: Jayco AlUla met twee Nederlanders en oud-winnaar Stybar

Jayco AlUla heeft als een van de laatste ploegen de selectie voor de E3 Saxo Classic gepresenteerd. Het Australische team brengt twee Nederlanders naar de start in Harelbeke: Dylan Groenewegen en Elmar Reinders.

Groenewegen en Reinders stonden een aantal dagen geleden ook al samen aan de start van de Classic Brugge-De Panne, waar Groenewegen uiteindelijk op de dertiende plaats zou eindigen.

Luka Mezgec, Luke Durbridge, Zdenek Stybar, Campbell Stewart en Kelland O’Brien maken de selectie volledig. Stybar won deze koers in 2019 voor Wout van Aert en Greg Van Avermaet. Ook Durbridge weet hoe het is om kort te rijden Harelbeke: hij werd in 2017 vierde.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2023 09:10
Dylan vaker gestart op de kasseien, maar bleken vaak te zwaar voor hem.
    24 maart 2023 10:22
    Dylan kan juist heel goed over de reiden rijden. Hij heeft Ronde van Vlaanderen gewonnen onder 23. En reed in ze Jumbo tijd een hele goede Paris-Roubaix. Alleen zijn doelen liggen natuurlijk veel meer op de sprint. Als hij zich hier weer meer op zou gaan richten vliegt hij over de kasseien. Maar dat zou dan wel weer ten koste gaan van ze sprint. Dus ja dan kan je toch beter iets doen waar je heel goed in bent.
    24 maart 2023 11:00
    Ja? Ze sprint lijdt onder ze op kasseiuh kennen rijduh?
    24 maart 2023 15:15
    @mokum de Ronde van Vlaanderen voor beloften is een pak lichter dan voor de profs. Ze rijden niet over de Koppenberg en de Paterberg en Oude Kwaremont worden slechts één keer gedaan en nog voor de finale. Ze sprinten hier dan ook vaak met een grotere groep. Welke Paris-Roubaix was het waar hij zo goed reed? Hij is nooit bij de eerste 40 geëindigd en twee van zijn drie deelnames waren zonder Van Aert als kopman.
24 maart 2023 09:19
Niets over Matthews? Deze ploeg is totaal onthoofd maar een update over de enige relevante renner is er niet bij.

Reacties zijn gesloten.