E3-prijs reageert op uitspraken Vandenhaute
maandag 13 februari 2012 om 12:11

E3-prijs reageert op uitspraken Vandenhaute

foto: Sirotti (archief)

De organisatie van de E3-prijs Harelbeke heeft gereageerd op uitspraken van Ronde van Vlaanderen organisator Wouter Vandenhaute. Laatst genoemde verklaarde vorige week in verschillende interviews het vreemd te vinden dat uitgerekend nu de organisatie van de E3-prijs de Muur van Geraardsbergen in het parcours heeft verwerkt.
, terwijl ze in het verleden dit monument bewust niet passeerde.

“Wij namen in het verleden nooit de Muur op in het parcours uit respect voor de Ronde van Vlaanderen. De Muur was een begrip in de Ronde die een week na onze wedstrijd werd georganiseerd. Toen vonden we het niet achtzaam om die in onze koers op te nemen”, verantwoordt Jacques Coussens van de organisatie in Het Nieuwsblad.



Nu het peloton in de Ronde van Vlaanderen niet meer over de Muur van Geraardsbergen rijden, wil de organisatie van de E3-prijs Harelbeke, deze kans niet laten liggen. “Al jaren passeert de E3-prijs op één kilometer van de Muur. Als organisator gaan we deze kans niet laten liggen en voegen we hem daarom dit jaar wel toe aan het parcours. De Muur is een monument en we zijn maar al te blij dat we dit spektakel aan de wielerliefhebber kunnen bieden.” De E3-prijs Harelbeke staat gepland voor vrijdag 23 maart.

RIDE Magazine