Dylan van Baarle past voor het Openingsweekend
foto: Cor Vos
donderdag 27 februari 2020 om 10:45

Dylan van Baarle past voor het Openingsweekend

Update Dylan van Baarle moet verstek geven voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De 27-jarige Nederlander van Team Ineos maakt dus een kruis over het Vlaamse Openingsweekend. “Ik zal er niet bij zijn, helaas”, laat hij aan WielerFlits weten. De klassiekerspecialist was de voorbije week ziek.

Maandag gaf Van Baarle mee dat hij woensdag een laatste test zou doen. “Ik ben wel weer fit, maar nog niet klaar om te koersen”, legt hij uit. “Ik heb een week lang geen serieuze inspanning kunnen doen. Als je dat dan wel weer doet, stropt het gewoon. Het heeft een paar trainingen nodig om dat weer bij te trekken. En er komen nog belangrijke koersen aan.” Van Baarles volgende koers is Parijs-Nice.

Update: In de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad valt de naam van Ian Stannard het meest op. De Brit wist in 2014 en 2015 de openingsklassieker te winnen. Owain Doull (vorig jaar tweede in Kuurne), Gianni Moscon, Luke Rowe en Ben Swift staan Stannard bij. Chris Lawless en Leonardo Basso maken de selectie compleet.

Selectie Team Ineos voor de Omloop Het Nieuwsblad (29 februari)
flag-it Leonardo Basso
flag-gb Owain Doull
flag-gb Chris Lawless
flag-it Gianni Moscon
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Ian Stannard
flag-gb Ben Swift

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
26 februari 2020 20:00
Jammer, hij begon het seizoen best goed.
26 februari 2020 21:57
Verstandig. Beter wat later dan het risico te nemen met dit weer om nog eens ziek te worden. Parijs-Nice is ook mooi om te beginnen.
27 februari 2020 09:02
Ah, dat is jammer!
27 februari 2020 10:01
Jammer! Hij was goed op dreef. Msh volgt door de ziekte de conditiepiek was echt in de Heilige week.
27 februari 2020 13:39
Ensemble donkere paarden.

Reacties zijn gesloten.