Dylan van Baarle over ‘milde’ restricties: “Zo wordt de Tour een lastig verhaal”

maandag 3 augustus 2020 om 10:50
Dylan van Baarle over ‘milde’ restricties: “Zo wordt de Tour een lastig verhaal”

foto: Cor Vos

Dylan van Baarle maakt zich in de Franse La Route d’Occitanie zorgen over de maatregelen tegen het coronavirus. Langs de route ziet de Ineos-renner veel mensen zonder mondkapje en na afloop moet hij tussen het publiek door naar de teambus rijden, vertelt hij in Langs de Lijn.

Van Baarle vindt dat er nog vrij mild wordt omgesprongen met alle restricties in de vierdaagse in de Zuid-Franse regio Occitanië, die grenst aan de Spaanse regio’s Catalonië en Aragon. “Als je ziet hoeveel mensen langs de kant staan zonder mondmasker, dan verbaas ik me daar wel over. Natuurlijk wordt het publiek bij de start zoveel mogelijk bij ons weggehouden, maar ik merk niet aan de organisatie dat ze er veel aan doet om mensen bewust te maken van de mondmaskers.”

Ook moest de Nederlandse ploeggenoot van Egan Bernal en Chris Froome gisteren tussen het publiek door zijn weg vinden naar de bus. “Onze verzorgers proberen er dan alles aan te doen door ons mondmaskers te geven en dat soort dingen. Maar mensen willen nog steeds je bidon uit je fiets trekken.” Zijn ploeg kaart de zorgen nu aan. “Ik weet niet of dat bij de organisatie gebeurt of bij de UCI, maar in ieder geval hogerop.”

“Als het zo ook in de Tour de France gaat met nòg meer publiek, dan wordt het natuurlijk wel een lastig verhaal”, waarschuwt Van Baarle alvast. “Maar dat is niet dezelfde organisatie als in deze koers. Waarschijnlijk is het tijdens het Critérium du Dauphiné (net als de Tour georganiseerd door de ASO) wel anders.”

Veel publiek gisteren aan de finish in Cap’Découverte – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

16 Reacties

Arie den Blanken 3 augustus 2020 om 11:06

Ik heb ook het gevoel dat er van de aangepaste kalender niet veel zal worden afgewerkt.
Een oplossing voor het wielrennen zou m.i. kunnen zijn om wedstrijden te plannen op voor onbevoegden gemakkelijk af te sluiten circuits. De auto en motorracecircuits lenen zich daar prima voor. Ik denk bijvoorbeeld meteen aan de wereldtitel van Knetemann op de Nürburgring.

Chasse_patate 3 augustus 2020 om 11:10

Ik zeg de renners uit deze koers verplicht een maand in quarantine.

Gr Stijn

Quintana10 3 augustus 2020 om 11:17

Toch gek dat renner en ploeg openlijk hun beklag doen maar geen officiele ‘klacht’ hebben ingediend bij de organisatie.

josemanuelfuente 3 augustus 2020 om 12:09

‘Team Ineos filed a complaint with the Route d’Occitanie asking to impose stricter measures of social distancing’
Volgens onze vriendin Jose Leg

Etio 3 augustus 2020 om 11:27

Goed dat hij in ieder geval een stevig signaal afgeeft. Hopelijk heeft dit invloed op de toekomstige koersen.

Samlambeej 3 augustus 2020 om 11:45

In Spanje waren ze bewust bezig maar in Italië zag ik ook meelopende schreeuwers. In Zuid-Frankrijk zijn ze blijkbaar ook al weer nonchalant.

Panache 3 augustus 2020 om 12:19

Goed dat hij dit signaal geeft. een klein gedeelte van het publiek leest zo’n uitspraken hier of elders en gaat het mondkapje misschien dragen (of op de juiste manier dragen) en dat helpt dan weer een beetje mee.

skylimit 3 augustus 2020 om 12:25

Niet zo negatief. Inmiddels zijn er al weer een aantal koersen afgewerkt en staan er deze week al weer een x-aantal koersen op het programma.
Ben blij dat er gekoerst kan worden en dat het er naar uitziet dat het met de nodige maatregelen uitvoerbaar is.
Natuurlijk blijft het voor de renners en begleiders opletten en oppassen met onvoorzichtige toeschouwers.
Er is nu in veel landen weer even een piek (en paniek) vanwege de stijging van het aantal besmettingen, maar vermoedelijk zal deze piek in de komende weken weer gaan afzwakken als mensen zich weer bewust zijn dat ze zich aan bepaalde (nieuw ingestelde) maatregelen dienen te houden.

VerstandOpNul 3 augustus 2020 om 12:48

Waarom zou je uberhaupt in deze tijd bij een koers aanwezig willen zijn.. Ik vond het voor Corona al veel prettiger om thuis voor de TV te zitten.. Tuurlijk heeft het even wat minder sfeer, maar de overwinningen worden er niet minder mooi om..

stffl 3 augustus 2020 om 12:52

Waarom zouden mensen mondkapjes moeten dragen? Volgens Jaap van D. en z’n vrienden werken die toch niet.

Pascal De Kooning 3 augustus 2020 om 13:50

Die kleine rittenkoersen is nog wel te doen. 3 weken door Frankrijk rijden met de grootste wedstrijd van de wereld zal toch een lastig verhaal worden.
Een nachtmerrie zou zijn dat met Dumoulin in de gele trui op de Woensdag voor Parijs de Tour afgebroken zou worden door een uitbraak van het Corona-virus in ’t peloton.
Ik denk wel dat ze sowieso zullen starten met de Tour…

Jan 3 augustus 2020 om 14:05

Op de finish foto zie ik alleen de renners zonder mondkapjes

Taliesin 3 augustus 2020 om 14:50

Snap zijn gedachtes. Verbaasd te horen dat de renners na de finish door een mensenmassa moeten rijden, laat staan een mensenmassa waar niet iedereen kapjes draagt. Bizar eigenlijk, dit voelt als te lichte maatregelen en een gevaar voor de voortgang.

Jonathan 3 augustus 2020 om 15:09

Ik snap niet waarom Dylan hier een punt maakt en gelijk een signaal afgeeft dat het lastig wordt met de Tour.

Een soort van te negatief statement, wat je ook positief zou kunnen verwoorden.

Weet iemand of hij nog met Floortje Mackaij heeft. Ik zie ze niet meer veel over elkaar posten, of heb ik het mis.

Wheely 3 augustus 2020 om 15:13

Die laatste vraag is waar het echt allemaal om draait natuurlijk!

guyremgabdel 3 augustus 2020 om 17:42

Grote verschillen ook per regio. In toscane draagt niet iedereen een masker. In lombardije wordt dit wel veel strikter nageleefd. Vandaag verkenning MSR en in sanremo en imperia dragen de meeste obers het masker op de kin ipv voor de mond en neus.

Headlines

Materiaalzone

Populair