Dylan Teuns tekent tweejarig contract bij Bahrain Merida

Dylan Teuns tekent tweejarig contract bij Bahrain Merida

foto: Sirotti

donderdag 2 augustus 2018 om 17:01

De kogel is door de kerk: Dylan Teuns heeft een tweejarig contract getekend bij Bahrain Merida. Dit staat te lezen op het digitale huis van de WorldTour-ploeg. De 26-jarige Belg komt over van BMC, dat volgend seizoen verder gaat als CCC.

Teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met het aantrekken van de Belg. “Het is geweldig om een dergelijk getalenteerde renner aan boord te hebben. We geloven dat hij een enorm potentieel heeft, onder meer als klassementsrenner. We zijn opgewonden over het feit dat onze ploeg nu nog internationaler wordt”

“Dylan is zeer toegewijd en een echte professional. Hij barst van de ambitie en wil constant hogere doelen bereiken. We kijken ernaar uit om een goede toekomst met elkaar op te bouwen”, zo besluit de Zuid-Afrikaan. Teuns zelf is ook blij met zijn nieuwe werkgever. “Bahrain Merida is een van de beste ploegen ter wereld”, zo is de klassiekerspecialist van mening.

Teuns maakte in 2015 zijn profdebuut voor BMC, nadat hij aan het einde van 2014 al aan het hoogste niveau mocht ruiken als stagiair. Hij beleefde zijn doorbraak in de zomer van 2017, door in korte tijd zowel de Tour de Wallonie, Ronde van Polen als de Arctic Race of Norway op zijn naam te schrijven.

De puncheur zal aanstaande zaterdag van start gaan in de Ronde van Polen, in de hoop om zijn titel te verdedigen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

jvh93 2 augustus 2018 om 17:05

Best wel een vreemde keus. Wat moet die jongen nou weer bij bahrein? Op zijn zakken vullen na dan

0
Niklas 2 augustus 2018 om 17:14

Die had ik wel naar TLJ zien gaan…

0
ah-ja 2 augustus 2018 om 18:03

Zeker geen slechte keuze. Sowieso mooie ploeg!

0
Titaantje 2 augustus 2018 om 18:30

Gaat een mooie ploeg voor de heuvelklassiekers worden: Nibali, Teuns, Izagirre x2, Pozzovivo (voor LBL), Colbrelli, Gaspa, Mohoric. Wel veel kapiteins op 1 schip.

Teuns als klassementsrenner lijkt me overigens wat enthousiast, tenzij ze bedoelen voor 1 weekse rondes met heuvels en middengebergte, want in het hooggebergte zie ik hem niet zoveel meer groeien.

0
Samlambeej 2 augustus 2018 om 18:37

Vrijbuitersploegje waar hij lekker vaak z’n kans kan gaan. Er is maar 1 serieuze kopman en dat is Nibali voor de rondes en de monumenten. Dylan Teuns is nog maar 26 jaar dus kan hij zich focussen op en bevestiging zoeken in al de rest.

0
tdcbolide 2 augustus 2018 om 19:25

Heb zo de indruk dat Bahrein het BMC van een vijftal jaar geleden wordt: veel grote namen (Hushovd, Ballan, Gilbert, Van Avermaet, Evans, Van Garderen,….) weinig prijzen

0
squadra 2 augustus 2018 om 21:54

tdcbolide Ik vind dat nog wel meevallen. Ze zijn duidelijk nog in opbouw, vorig jaar hadden ze een matige selectie (buiten Nibali en nog een paar anderen). Dit jaar hebben ze zichzelf al aardig versterkt (I. Izagirre, Pozzovivo, Mohoric). En voor volgend jaar komen sowieso (Dennis, Theuns, Tratnik en Caruso dacht ik) en zullen ze wel een paar oudere jongens laten gaan. Ik vind het qua echte grote namen nog wel meevallen. Daarnaast hebben ze ook nog de nodige talenten zoals een Mohoric, Pernsteiner, Padun. Al met al vind ik dit best een leuke ploeg en vind ze ook vrij aardig koersen en ze pakken ook de nodige ritzeges (waarvan wel veel op een lager niveau). Maar met 2 podiumplekken in de 5 grote rondes en 2 monumenten doen ze het nog vrij goed, het enige probleem is dat deze prestaties zijn neergezet door een persoon en die begint al aardig op leeftijd te raken. Maar ik heb wel vertrouwen in dit team voor de toekomst (meer dan bij de start van dit project).

0
Stenalic 2 augustus 2018 om 21:57

Lijkt mij geen verkeerde aankoop ondanks een minder seizoen.

0
Stablinksy 2 augustus 2018 om 22:02

In de klassiekers was hij niet goed, maar in het rondewerk wel. 11e in de ronde van Dubai, 6e in Parijs-Nice en 11e in de Ronde van het Baskenland.

0
Frodo 2 augustus 2018 om 22:07

Anabolen…..

0
LutsenkoFan 3 augustus 2018 om 01:32

Bahrein kent een goed seizoen hoor

0

Headlines

Populair

Materiaalzone