Dylan Teuns leider in de Vuelta: “De leiderstrui pakken was het doel”

donderdag 29 augustus 2019 om 17:20
Dylan Teuns leider in de Vuelta: “De leiderstrui pakken was het doel”

foto: Cor Vos

Dylan Teuns is na zes dagen de nieuwe leider in de Vuelta a España. De Belgische heuvelrenner van Bahrain Merida zat mee in de vlucht van de dag en werd tweede, waardoor hij Miguel Ángel López uit de leiderstrui reed. “Het doel was de leiderstrui en dat is gelukt”, jubelt Teuns na afloop.

“Gisteren was ik teleurgesteld dat ik niet in de vlucht zat”, reageert Teuns. “Ik had wel geprobeerd om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Dat was onderdeel van het plan. Ik heb op drie kilometer versneld. Op een klim van drie, vier minuten is dat mijn specialiteit.”

Uiteindelijk bleef alleen Jésus Herrada hangen in het wiel van Teuns. Op dat moment reed de Belg virtueel in het rood, omdat hij David De la Cruz (die elf seconden voorsprong had op Teuns) gelost had. “Ik ging vol gas in de hoop dat niemand in het wiel zou blijven. Eentje kon nog wel volgen, maar die wilde niet op kop rijden. Zo kon ik niet herstellen. Ik had niet meer de punch om te winnen. Eén renner was sneller vandaag”, aldus Teuns.

In het klassement heeft De la Cruz nu een achterstand van 38 seconden. López volgt op precies een minuut van Teuns. Vrijdag gaat de Vuelta verder met opnieuw een bergrit.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 29 augustus 2019 om 17:24

Toffe gast die Teuns. Het is hem van hart gegund.

Hoe laat en op welke zender komt vanavond de Touretappe ?

west 29 augustus 2019 om 17:50

Hij lijkt zelf minder moeite te hebben met de tactiek van Herrada dan sommige van zijn fans…
Anderzijds; daar ben je fan voor. Jezelf lekker blind staren op je die ene liefde.

skylimit 29 augustus 2019 om 18:21

@west teuns wist dat hij voor de rode trui reed en dat herrada dan niet wil overnemen
het zij zo. teuns heeft daar inderdaad geen energie aan verspild en is gewoon in zijn tempo door blijven rijden en herrada kreeg de overwinning zo cadeau.

Bazzz 29 augustus 2019 om 18:58

Hij had toch gewoon de benen stil kunnen houden op het moment dat Jezus niet over wilde nemen. Dan had hij in ieder geval nog kans op beiden gehad, vind dit niet echt slim gekoerst.

west 29 augustus 2019 om 19:31

Had gekund, had hij en de sprint nog steeds kunnen verliezen en het rood verspeeld.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair