Dylan Groenewegen verlaat de Dauphiné bij ingaan bergachtig slotweekend
Foto: Raymond Kerckhoffs
zaterdag 11 juni 2022 om 10:31

Dylan Groenewegen verlaat de Dauphiné bij ingaan bergachtig slotweekend

Dylan Groenewegen stapt vandaag niet meer op in het Critérium du Dauphiné. De Nederlander verlaat de wedstrijd en zal het slotweekend, dat bestaat uit twee zware bergetappes, dus niet meer rijden. Groenewegen gaat nu naar de Ronde van Slovenië om zich daar verder voor te bereiden op de Tour de France.

“Met twee enorm bergachtige etappes voor de boeg, zal Dylan Groenewegen niet van start gaan in de zevende rit van vandaag”, schrijft Groenewegens ploeg BikeExchange-Jayco op zijn sociale media. “Hij zal naar huis gaan om te herstellen en zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk vervolgen.”

De beste uitslag van Groenewegen in de Dauphiné was een achtste plaats in de zesde etappe. In de andere ritten overleefde de sprinter de heuvelachtige parcoursen niet en kwam hij niet aan sprinten toe.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2022 10:51
Nu laat hij een uitmuntende kans om hardheid op te doen liggen ...
    11 juni 2022 10:55
    Dit was de zwaarste koers die hij in jaren heeft gereden en hij is er redelijk doorgekomen. De buit is binnen.
    Nu ff herstellen, in Slovenië de sprintbenen 1 of 2 keer testen...
    Stel je voor: 2 Tour-etappes winnen in Denemarken, groene trui dragen.... ALLES KAN ALS JE DROOMT!
    11 juni 2022 11:33
    Ja alles kan vooral in je dromen.
    11 juni 2022 12:55
    'Redelijk doorgekomen'? Hangt ervan af hoe je het bekijkt.
    Hij is vooral in beeld gekomen door te lossen. En dan een sprintje gewonnen dat er niet meer toe deed...
Gaan we nu zelfs in rondjes van een week afstappen voordat de echte bergen beginnen..?
Vreselijke trend die zo snel mogelijk een halt toegeroepen moet worden. UCI, doe er eens wat aan.
    11 juni 2022 11:15
    Ik snap het probleem niet zo. Dylan gaat geen enkele rol van betekenis spelen hier, hij ligt er al af voor de uitzending begint dus je mist er helemaal niets aan.

    Dat de ploeg een plek wil opofferen voor een sprinter moeten ze dan helemaal zelf weten lijkt me.
    11 juni 2022 11:19
    Het leven is ook gewoon verschrikkelijk. Dat we met z'n allen elke dag nog de kracht vinden om ons bed uit te komen mag een wonder heten.
    Waarom wordt tegenwoordig maar normaal en acceptabel gevonden dat renners zonder geldige reden(ziekte, blessures, etc) afstappen?

    'Ik ben een sprinter en kan geen enkele rol van betekenis meer spelen in de bergen' is natuurlijk geen geldige reden.
    11 juni 2022 11:40
    Wat is het probleem met afstappen?
    11 juni 2022 11:41
    Afstappen kan je niet verbieden. Stel dat je het verbied zonder geldige reden, dan gaan renners blessures verzinnen, schiet je dus niks mee op. Enige waar de UCI streng tegen op moet treden is renners die een koers verlaten en terwijl de koers nog bezig is elders een koers gaan rijden (zoals Merlier vorig jaar).
    11 juni 2022 11:44
    @ Groetjesaandevoetjes

    Er is zelfs een regel dat als iemand uit een WT-koers stapt ze niet kunnen meedoen aan een andere WT-koers zonder toestemming van de eerste's organisatie, zolang die eerste nog bezig is.
    11 juni 2022 11:58
    Waarom moet een massaspurter per se zichzelf over monster cols heenwurmen terwijl hij daar sportief geen moer zoeken heeft en er ook voor de ploeg en organisatie 0 meerwaarde aan vastzit?

    Wat er ‘trend’ aan is is me ook duister, is het ooit anders geweest dan?
11 juni 2022 11:52
In Slovenië mag hij wel een paar goede uitslagen rijden anders zal zijn ploeg er weinig vertrouwen in hebben. En dat is voor een sprinttrein wel belangrijk.
11 juni 2022 12:04
Ik heb het idee dat iemand bij BEX de programma's van Groves en Groenewegen voor deze week per ongeluk heeft omgewisseld.
11 juni 2022 12:46
Het hoofd van Fabio is schoon. Dat van Dylan nog lang niet, heb ik het gevoel.
13 juni 2022 14:43
Hij hoort gewoon niet thuis in de tour. Zijn intenties zijn alvast niet om over de bergen te raken, zoveel is duidelijk. Een renner die niet de intentie heeft om de tour uit te rijden hoort er gewoon niet bij. Publiciteit stelen van al die gasten die zich de pleuris hebben getraind en zich drie weken te pletter gaan rijden is fout. Een tweede zaak is dat zulke renners (ook Ewan etc...) in die eerste tourweek onverantwoorde risico's nemen in een battle die mijlenver verwijderd is van waar het feite om gaat, namelijk de tour proberen te winnen. Slachtoffers waren er in het verleden al genoeg, bijvoorbeeld Roglic verleden jaar.

Reacties zijn gesloten.