Dylan Groenewegen, Thibau Nys, Astana, Raúl Alarcón
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 22 juli 2018 om 20:00

Dylan Groenewegen, Thibau Nys, Astana, Raúl Alarcón

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Dylan Groenewegen, Thibau Nys, een Astana-fan en de vorm van Raúl Alarcón.

Dylan Groenewegen ook in criterium Oostvoorne

Dylan Groenewegen is donderdag 9 augustus één van de publiekstrekkers tijdens het wielercriterium van Oostvoorne. Dat meldt RTV Rijnmond. Behalve de tweevoudig ritwinnaar in de Tour zijn ook Marco Minnaard, Tom-Jelte Slagter en Antwan Tolhoek van de partij. De organisatie hoopt de komende weken nog meer bekende gezichten te kunnen aankondigen, zoals Bram Tankink. Groenewegen werd onlangs al toegevoegd aan de startlijst van het criterium van Wateringen.


Zoon Sven Nys in voetsporen vader

Thibau Nys is vandaag in Westouter Belgisch kampioen mountainbiken geworden bij de nieuwelingen. Daan Depuydt eindigde op 3″ op de tweede plaats, Ward Huybs was derde op 20″. De 15-jarige zoon van oud-renner Sven Nys maakte al furore in het veldrijden, maar blijkt ook op de mountainbike uit de voeten te kunnen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader, die meerdere Belgische titels pakte bij de profs.


Astana-fan imponeert met reusachtige tatoeage

Tatoeages zijn er in alle soorten en maten, maar Astana vond dit kunstwerk op de rug van een bezoeker van de Tour de France het delen meer dan waard. De man vond het blijkbaar geen enkele moeite om zijn Astana-tatoeage te tonen aan omstanders en met ontbloot bovenlijf even te buurten bij de Kazachse ploeg, die gisteren overigens Omar Fraile zag zegevieren in de veertiende etappe naar Mende.


Alarcón raakt in vorm voor Ronde van Portugal

Raúl Alarcón is goed op weg richting de Ronde van Portugal. De Spaanse klimmer van W52-FC Porto wist namelijk vandaag de eindoverwinning op te eisen in de GP de Portugal N2, een vijfdaagse rittenkoers van UCI 2.2-niveau. Dat deed Alarcón met een voorsprong van ruim twee en een halve minuut op zijn landgenoten Mario Gonzalez en oude bekende David De la Fuente. De Volta a Portugal begint op 1 augustus.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2018 20:01
Alarcon.. :)
22 juli 2018 20:22
Je moet wel aardig zwakzinnig zijn wil je een plakplaatje van zo’n dubieuze ploeg op je rug zetten...
22 juli 2018 20:47
Haha, heerlijk stukje over Alarcón!
22 juli 2018 20:58
Wanneer haalt SKY Alarcon binnen?
Die haalt in topvorm de wattages van Froome. Binnenkort toch een plaatsje vrij nu Moscon zijn contract zal ontbonden worden
22 juli 2018 21:04
Het gerucht gaat dat Alarcon door leveringsproblemen pas nu weer kon beschikken over zijn geliefde 56T buitenblad
22 juli 2018 21:24
@havana Waarom moet je nu zo zuur reageren? Zwakzinnig..? Tattoo ziet er mooi uit ook nog!
22 juli 2018 21:32
@havana: Misschien is het gewoon een inwoner van Astana.
22 juli 2018 21:33
Mag ook aannemen dat het een tattoo van zijn woonplaats oid is.. En niet van de fietsploeg. Wordt er overigens niet minder white trash van...
22 juli 2018 22:12
Ah Alarcon, waar geen WT ploeg zijn vingers aan durft branden. Al wint hij straks de Ronde van Portugal met een half uur voorsprong. Of juist daarom..

Reacties zijn gesloten.