Chris Froome, Dylan Groenewegen, Team Ineos, Patrick Van Gansen, Hubert Dupont

vrijdag 28 juni 2019 om 18:45
Chris Froome, Dylan Groenewegen, Team Ineos, Patrick Van Gansen, Hubert Dupont

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Dylan Groenewegen die zijn vader een camper cadeau deed, de nieuwe CEO van Ineos, Hubert Dupont en het UCI-onderzoek naar Patrick Van Gansen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Froome dolt met Mollema: “Je kúnt de Vuelta winnen in bed”

Chris Froome kreeg op Twitter de lachers op zijn hand na zijn reactie op een filmpje van Bauke Mollema. Even daarvoor had de Nederlander namelijk bekendgemaakt dat hij deel uitmaakt van de Tourselectie van Trek-Segafredo. “Joop Zoetemelk zei altijd: de Tour win je in bed. Dus hier ben ik: aan het relaxen en de Tour de France aan het voorbereiden in bed.”

Daarop reageerde Froome met een knipoog: “Nou, blijkbaar is het in ieder geval waar dat je de Vuelta kunt winnen in bed!” Onlangs werd Juan José Cobo namelijk geschrapt als eindwinnaar van de Vuelta a España 2011 vanwege dopinggebruik, waardoor Froome, die momenteel herstelt van zijn zware val in de Dauphiné, als runner-up mogelijk wordt uitgeroepen tot nieuwe winnaar.

Mollema kon de reactie van Froome wel waardeerde en reageerde met een lachende smiley.


Groenewegen laat droom vader in vervulling gaan

De vader van Dylan Groenewegen koestert al langere tijd de wens om met een camper de hele Tour de France te volgen, zodat hij niets hoeft te missen van de prestaties van zijn rappe zoon. Vandaag bracht Dylan zelf die droom een stukje dichterbij: de sprinter heeft namelijk een camper voor zijn vader gekocht zodat die door Frankrijk kan gaan toeren. Bon voyage!


Team Ineos stelt Fran Millar aan als nieuwe CEO

Team Ineos heeft Fran Millar aangesteld als de nieuwe CEO. Millar is al tien jaar betrokken bij de ploeg en promoveerde vanuit haar vorige functie als directeur bedrijfsvoering. Sinds Team Sky overging in Team Ineos heeft de ploeg haar organisatiestructuur herzien en daarbij is de nieuwe functie van CEO gecreëerd.

“Fran is vanaf het begin werkzaam bij de ploeg. Sindsdien vertolkt ze een sleutelrol in onze successen en deed ze veel ervaring op in alle delen van het team. Ze is de juiste persoon om deze nieuwe functie op zich te nemen”, aldus Dave Brailsford, die aanblijft als ploegbaas en hoofdverantwoordelijke.


UCI doet onderzoek naar ploegmanager Van Gansen

De ethische commissie van de UCI is een onderzoek gestart naar Patrick Van Gansen, manager van vrouwenploeg Health Mate-Cyclelive. Dat meldt de wielerfederatie in een perscommuniqué. Onderzocht wordt of de ploegbaas de ethische code van de UCI heeft overtreden. Van Gansen werd onlangs door meerdere oud-rensters van zijn team beticht van ongewenst gedrag en slechte behandeling. De manager ontkent met klem de aantijgingen en zegt onschuldig te zijn.


Hubert Dupont kapt ermee na de Giro d’Italia 2020

Na de Giro d’Italia van 2020 vindt Hubert Dupont het welletjes. Als het aan de Fransman (38) van AG2R La Mondiale wordt zijn dertiende deelname aan de Italiaanse rittenkoers zijn laatste in zijn profcarrière, zei hij tegen DirectVelo. “Mijn idee is om te stoppen na de Giro 2020”, aldus Dupont, die liefst 23 keer aan het vertrek stond van een grote ronde. Daarmee is hij samen met Sylvain Chavanel de Franse recordhouder.

“Dat kan een mooi record zijn om te breken. Maar mijn wens is tevens dat het einde van mijn loopbaan iets voorstelt. Het zou mooi en symbolisch tegelijk zijn om te stoppen met de Giro d’Italia. Ik heb het de ploeg gevraagd, we zullen zien of zij het accepteren.” In 2005 debuteerde Dupont in het profpeloton bij R.A.G.T. Semences om een jaar later over te stappen naar AG2R Prévoyance, waar hij inmiddels aan zijn veertiende seizoen bezig is.

Dit artikel delen:

14 Reacties

west 28 juni 2019 om 15:51

Da’s geen Mercedes of wel?

Verweggistan 28 juni 2019 om 16:26

Dupont wil nog op zoek naar de eerste profzege :)

greeny 28 juni 2019 om 17:47

volgend jaar giro eigenlijk nog wat te jong om hem te winnen dus kan beter nog doorgaan tot 2022 als ie horner bij kan halen als oudste winnaar van een grote ronde

LB108 28 juni 2019 om 16:30

Serieus wielerflits, is dir nu echt nieuws dat Groenewegen een cadeau geeft..??

Ik kijk al uit naar de nieuwsberichten met kerst dan

Brabander 28 juni 2019 om 16:37

Doe jij met Kerst campers cadeau dan? ;)

LB108 28 juni 2019 om 19:11

Had ik het loon van Groenewegen ik gaf er jou zelf eentje

Romāns Vainšteins 28 juni 2019 om 19:11

Misplaatste ‘grap’ van Froome.

FDJ 28 juni 2019 om 19:19

Gewoon een heerlijk stukje zelfspot en humor. Maar ja als je een blinde vlek hebt jegens Sky en Ineos dan zal het vast minder leuk zijn.

jan jansen 28 juni 2019 om 19:34

Froome dolt met Mollema: “Je kúnt de Vuelta winnen in bed”
En met pufjes en goede advocaten lukt het ook. Ha ha ha

rennerske 28 juni 2019 om 19:36

Dupont 23x een Grote Ronde gereden? Oef, of ik begin geheugen-technisch-gezien behoorlijk af te takelen of het ligt aan de belabberde prestaties van Hubert dat me dit aantal hooglijk verbaasd

Romāns Vainšteins 28 juni 2019 om 19:46

Hij is gewoon een grijsmuizige, dienende renner bergop die altijd vrij aardig finisht nog.

rennerske 28 juni 2019 om 20:16

Ga Hubert eens even checken op procycling…

rennerske 28 juni 2019 om 20:23

@RV Grappig om zo’n pak van 23 Grote Rondes eens nader te bekijken. Conclusie: inderdaad een donkergrijze muis. Gelukkig lijkt mijn geheugen nog in tact.

Titaantje 28 juni 2019 om 22:41

Dupont een jaartje of 8 terug kwam nog redelijk dicht bij de top 10. Die jaren zijn wel voorbij, maar het zal vast nog wel volstaan als Giro-knecht, zeker omdat AG2r daar meestal toch zonder enige ambitie start.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair