Dylan Groenewegen: “Ik kwam er niet helemaal uit”

dinsdag 23 juli 2019 om 18:03

Dylan Groenewegen kreeg vandaag weer een kans op een tweede ritzege, maar de renner van Jumbo-Visma kwam in finishplaats Nîmes niet verder dan de derde plaats. “We kwamen een beetje te vroeg”, zo vertelt Groenewegen. “Bovendien kwam ik er in de sprint niet helemaal uit.”

Groenewegen probeerde in de laatste honderd meter nog naar voren te schieten, maar de 26-jarige Nederlander finishte achter ritwinnaar Caleb Ewan en Elia Viviani. “We gingen iets te vroeg aan”, zo analyseert Groenewegen het werk van zijn ploeggenoten. “We missen natuurlijk ook Wout van Aert.”

Hierdoor moest Groenewegen van iets te ver komen. “Op het moment dat ik op links wil gaan, begint Ewan met zijn sprint. Het was vervolgens nog te kort om er langs te gaan. Ik was verrast aangezien ik met Alexander Kristoff zat te boksen, waardoor ik er niet helemaal wist uit te komen.”

Een ultieme kans op de Champs-Élysées
De Noord-Hollander blijft dus steken op één ritzege, maar hij krijgt nog een ultieme kans op de Champs-Élysées. “En toch is het jammer, aangezien er zo weinig kansen zijn. Je moet je gewoon niet laten verrassen, maar dat is ook het mooie aan sprinten. Ik heb al wel een etappe binnen. Niet veel jongens kunnen dat zeggen.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Franco Ballerini 23 juli 2019 om 18:08

“We gingen iets te vroeg aan”. Vorige week gaf hij tot mijn grote verbazing aan dat hij dit wel fijn vond en daardoor ook al de etappe verloor. Ik zie het liever anders maar de TJV sprinttrein functioneert totaal niet.

Laatste man 23 juli 2019 om 23:12

Met een mannetje minder en tegenwind op kop was het vandaag iets te vroeg. Het plan is nog steeds Dylan vroeg afzetten of bij iemand van hunzelf, maar ook in het wiel van een andere sprinter is al vaak besproken.

Chaba 24 juli 2019 om 07:40

Behalve QS met Morkov en Richeze hebben alle ploegen problemen een echt treintje in stand te houden. Ik snap best dat als je van Aert verliest dat je dit moeilijk kan opvangen aangezien de ploeg deels sprintploeg, deels klassementsploeg is.

Emergo 23 juli 2019 om 18:09

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zijn eigen rol ook niet optimaal was, integendeel.

mentsjov 23 juli 2019 om 18:11

Komt ook mede doordat Amund Grondahl Jansen volledig door de mand valt. Die zakt er steeds al doorheen nog voordat hij een kopbeurt kan doen. Vandaag kwam daardoor Teunissen veels te vroeg op kop. Eerder trok Van Aert het zeer goed door, maar moest Jansen ook steeds lossen.

jessevdalen 23 juli 2019 om 18:38

Wat een lulkoek, die doet een goede beurt. Dylan moet aangeven wanneer de trein gaat en dat is altijd te vroeg

S. Morgenstern 23 juli 2019 om 18:52

Jansen was vandaag prima en deed een hele goede kopbeurt. Teunissen leek me iets minder dan eerder, maar dat is lastig in te schatten.

Sowieso is het een veel te moeilijke puzzel, om er hier in simpele veroordelingen over te spreken.

attickfan 23 juli 2019 om 19:53

Jansen deed het goed, misschien iets te vroeg.

city17 23 juli 2019 om 18:29

Het was natuurlijk niet de ideale sprint, maar soms heb je ook gewoon botte pech. Zat Kristoff daar niet, dan had hij zo in de slipstream meegekund met Ewan en had hij voor hetzelfde geld gewonnen.

lucas14 23 juli 2019 om 18:39

Het gemis van Van Aert in de laatste 5 km wordt zo pijnlijk duidelijk, Jansen lijkt ook niet de beste vorm te hebben. Moet vaak al na een paar honderd meter uitsturen. In Parijs opnieuw proberen!

Piet 23 juli 2019 om 18:43

Mooie eerlijke reactie.

Paul1963 23 juli 2019 om 19:19

Zo is dat Piet!

Ami 23 juli 2019 om 19:06

Wordt zo moe van deze man ligt altijd wel aan iemand of iets maar nooit aan hem.
Vorige week kwamen ze ook te vroeg vandaag weer en dan laat hij zich zelf opsluiten.

xistnc 23 juli 2019 om 19:10

Heb je zijn reactie überhaupt wel gelezen? Zo ja, dan iig niet begrepen.

Paul1963 23 juli 2019 om 19:19

@Ami als je goed zou luisteren….oost indisch doof zeker. En het is geen Playstation.

skylimit 23 juli 2019 om 19:08

Wedden op 2 paarden met een mannetje minder gaat niet altijd goed. Martin had al veel werk gedaan om Kruijswijk van voren te houden, daarna waren de Plus en Bennet flink aan het doortrekken op de laatste klimmetjes, waarschijnlijk ook om Kruijswijk
uit de problemen te houden (anders zou ik niet weten, waarom die zo vol aan het geven waren).
Daarna kwamen de treintjes en zat Groenewegen met Jansen en Teunissen nog.
Teunissen zat al op voor dat de laatste km begon en moest vroeg afgeven, waarna Groenewegen geluk had dat de DQS-trein voorbijkwam, maar hij kon er niet goed meer
uitkomen inderdaad.
Slechts een overwinning voor topsprinter Groenewegen tot nu toe zal hem toch een beetje tegenvallen. Zou TJV hierdoor echt overwegen Kittel nog binnen te halen ?;)

Wielerfan1987 23 juli 2019 om 19:32

Dylan had zijn jump die insluiting uit gewoon net iets eerder moeten timen, nu schoot Ewan hem voorbij en moest hij wachten tot hij na hem eruit kon komen.
Als hij hem voor was geweest had Ewan achter hem in moeten houden in plaats van andersom.

Jammer maar helaas

josemanuelfuente 23 juli 2019 om 19:43

Hij moet zorgen dat hij op tijd de ruimte zoekt, blijft te lang langs de afrastering fietsen

Jungle Man 23 juli 2019 om 19:44

Weinig kansen? Elke sprint etappes er een te veel. Zoveel etappes, zoveel kansen om deze te winnen

Hollandstrots 23 juli 2019 om 20:26

Wat een domme tactiek van Jumbo Visma vandaag zeg.. de hele ploeg oproken voor een mogelijke sprint en daarmee een derde plek?? Terwijl je de Tour kunt winnen!! Ze hadden Lotto moeten laten rijden met Dylan in het wiel van Mike. Verder niks. Steven had beschermd en uit de wind gehouden moeten worden door de rest van het team in de bunch. Nu zag ik Steven vaak met zn kop in de wind vooraan rijden en de rest van de gele trui-kanshebbers profiteerden allemaal. Wat dom zeg. Ik begrijp de teleurstelling van Dylan na de derde plek maar hij kan ook in de spiegel kijken ipv toch nog even kinderachtig te roepen ik heb lekker al 1 keer gewonnen en de meeste van jullie kunnen dat niet zeggen. Respect tonen voor de winnaar mag ook hè. Geef de credits een keer aan een knappe prestatie van een collega. Dan ben je pas een echte winnaar! ;-)

Kelder is de Man 23 juli 2019 om 20:52

Na de eerste helft had je mogen stoppen. Wat een gelul. Hij heeft zeker wel respect voor zn tegensprinters en heeft gelijk dat ie 1 op zak heeft en sommige andere mannen niet.

Roest 24 juli 2019 om 06:54

@ Hollandstrots, Jij snapt er echt helemaal niks van

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair