Dylan Groenewegen helpt ouderen en zorgverleners tijdens coronacrisis

woensdag 8 april 2020 om 19:16
Dylan Groenewegen helpt ouderen en zorgverleners tijdens coronacrisis

foto: Cor Vos (archief)

Dylan Groenewegen heeft besloten om de mouwen op te stropen en mensen te helpen tijdens de coronacrisis. De sprinter van Jumbo-Visma zal de komende periode namelijk op de fiets boodschappen bezorgen bij ouderen en zorgverleners.

“Even geen koers, maar wel tijd om te helpen. De komende tijd bezorg ik op de fiets boodschappen bij ouderen en zorgverleners die dat nu even niet zelf kunnen”, zo laat Groenewegen weten op social media. De rappe man zal de komende weken geen rugnummer opspelden, aangezien de komende wielerwedstrijden zijn afgelast.

Groenewegen reed dit jaar met de Ronde van Valencia en de UAE Tour wel twee rittenkoersen. De 26-jarige renner boekte twee etappezeges in de Spaanse ronde, terwijl hij ook een ritzege wist te veroveren in de Verenigde Arabische Emiraten. Die laatste ronde werd echter vroegtijdig stilgelegd na uitbraak van het coronavirus.

Meerdere wielrenners hebben inmiddels besloten om zich in te zetten voor de samenleving. Zo helpt Astana-prof Davide Martinelli oudere mensen in zijn woonplaats Lodetto door boodschappen en medicijnen aan huis te leveren. Alberto Contador en Giulio Ciccone veilen dan weer waardevolle wielerobjecten voor het goede doel.

Dit artikel delen:

14 Reacties

A.M.M. Jonkers 8 april 2020 om 20:15

Hopelijk volgen andere renners dit voorbeeld.
Dylan Groenewegen laat zien hoe het hoort!
De ouderen én de zorgverleners verdienen dit soort hulp…….

kleomantre 9 april 2020 om 09:50

wel bijzonder om te lezen dat het dan juist boodschappen betreft.

Sluit niet uit dat hier een marketingmanager over na heeft gedacht. Toch ook even op de foto met zijn team outfit erbij. Ook zelf het nieuws genereren, dan mag je een beetje gereserveerd wezen.

A.M.M. Jonkers 9 april 2020 om 12:01

@kleomantre
Al zou het marketing zijn dan nog is het te waarderen…..

Krul 9 april 2020 om 17:37

Sorry voor de azijn, maar dit is puur marketing. Jumbo is de oprichter van ‘Bezorg de Zorg’, het initiatief waar Dylan naar refereert in zijn twitter bericht. Jumbo kan meer geld verdienen door boodschappen gratis te bezorgen door vrijwilligers (die zijn namelijk gratis, de producten niet). En waarom zou Dylan anders in zijn jumbo outfit de boodschappen bezorgen en dit posten? Alhoewel Jumbo wel Dylan’s salaris betaald en aangezien er nu niet wordt gekoerst is Dylan nu eigenlijk gewoon een hele dure bezorger.

kleomantre 9 april 2020 om 18:11

@Krul: Goed ingedoken. Helemaal reclame dus. Jammer Dylan, je krijgt geen duimpje omlaag maar zeker geen duimpje omhoog.

S. Morgenstern 9 april 2020 om 19:04

Prima dat Groenewegen dit doet.

De supermarkten die niet meer bezorgen aan verzorgingstehuizen (Jumbo en AH sowieso bij een grote instelling bij mij in de buurt), verdient wat mij betreft wel een duim omlaag. Daardoor moesten ze daar nu zelf (medewerkers) boodschappen doen per afdeling, waardoor de kans op het ‘in huis halen’ van het virus natuurlijk behoorlijk toeneemt. Nogal een onwenselijke situatie.

VerstandOpNul 8 april 2020 om 21:13

Top Dylan! En perfecte promotie voor Jumbo natuurlijk..

EricV 8 april 2020 om 21:15

Waarom dit melden? Doet ieder fatsoenlijk mens toch

A.M.M. Jonkers 8 april 2020 om 21:36

Oh ja?
Daarom komen ze nog heel veel van dit soort hulpverleners tekort………
#doeeensaardig!

thorsen 9 april 2020 om 00:39

“Heb je als zorgverlener of oudere hulp nodig of wil je zelf helpen?”

Daarom

Japsie 9 april 2020 om 08:52

Goed bezig. Beter dan dat gejank van “Ik haat mijn rollen, ik ben zo zielig”.

Olly 9 april 2020 om 09:09

Goed werk Dylan.

Al Phila 9 april 2020 om 09:58

Goed werk, en natuurlijk in opdracht (of vanuit het hart) van Jumbo-Visma, omdat hij eigenlijk niets anders is dan een fietsend sandwich-bord (zie een eerder artikel omtrent Thomas de Gendt). Dat gaat nu gewoon door, alleen op een andere manier dan dat hij gehoopt had.

Nu maar hopen dat Dylan (en alle andere mensen met dit soort initiatieven) of snel of niet worden besmet met Corona. Je kan het maar beter gehad hebben en beter in deze periode dan in de 2e of 3e golf en dan aan de kant te moeten staan.

Ik vind het niet erg als er sponsorbelangen bij komen kijken. Uiteindelijk betaalt die veel geld voor exposure, en Dylan zal echt wel zijn kilometers en krachttrainingen blijven maken.

VerstandOpNul 9 april 2020 om 11:20

“een fietsend sandwich-bord” – complimenten voor deze metafoor!

Ik heb het gevoel dat wielrenners, net als ‘celebrities’ in het algemeen, een beetje van hun voetstuk gevallen zijn, door deze crisis..

Headlines

Materiaalzone

Populair