Dylan Groenewegen: “De lus gaat voor chaos zorgen”

zondag 11 augustus 2019 om 12:59
Dylan Groenewegen: “De lus gaat voor chaos zorgen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen voorspelde het voor de start al. “De grote lus gaat voor chaos zorgen”, zei de topfavoriet voor de Europese titel vlak voor hij in Alkmaar aan de wedstrijd begon.

De wegwedstrijd bij de profs begon met een omloop door de polders rond Alkmaar. Na een verlengde neutralisatie, om de Italiaan Sabatini terug te laten keren na een vroege val, werd er meteen koers gemaakt. Op de lange polderwegen zorgde het hoge tempo in combinatie met de straffe wind voor versplintering in het peloton. Alleen Mike Teunissen en Groenewegen zaten namens Nederland vooraan.

Groenewegen zei vooraf al dat de wedstrijd “alle kanten op kan.” Ook in de lokale omloop in Alkmaar schuilt volgens hem gevaar. “Het is op zich redelijk lastig. Het is natuurlijk wel vlak, maar overal is het draaien en keren, dat maakt het nerveus.”

De Nederlander beschouwt zichzelf vandaag niet als topfavoriet. “Er zijn nog meer favorieten die meedoen en goed zijn. Denk aan Arnaud Démare, Pascal Ackerman, Elia Viviani en zo kan ik nog wel even doorgaan.” De Nederlandse selectie staat bijna volledig is zijn dienst. “Maar we kunnen niet als enige ploeg controleren. Op dit rondje kan dat niet. Normaal gesproken moet Duitsland helpen en wellicht ook België. Als het uitdraait op een sprint zal ik het moeten afmaken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 11 augustus 2019 om 13:22

P vergeten?

SprintMaster 11 augustus 2019 om 13:50

Wie?

Headlines

Materiaalzone

Populair