Dylan Groenewegen, BMC, Iljo Keisse, Thüringen Ladies Tour
foto: Sirotti (archief)
donderdag 31 mei 2018 om 20:00

Dylan Groenewegen, BMC, Iljo Keisse, Thüringen Ladies Tour

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de gevolgen van een training bij Dylan Groenewegen, selecties voor de Dauphiné, de mountainbiketocht van Iljo Keisse en de Thüringen Ladies Tour.

Dylan Groenewegen kan het niet binnenhouden na sprinttraining

De beelden van Dylan Groenewegen die sprinttrainingen doet in Amsterdam en omstreken zijn al meermaals getoond. Het gevolg van sommige van die intensieve trainingen nog niet altijd. Oud-sprinter Léon van Bon is tegenwoordig fotograaf, en hij zag Groenewegen over zijn nek gaan na een trainings. “Toewijding en focus duwen hem over zijn limiet, elke keer als hij een sprinttraining doet. Ik heb nog nooit iemand zo diep zien gaan als Dylan Groenewegen die dag”, schrijft Van Bon op zijn Instagram.


Speltip 6 voor BMC in Dauphiné: spreid je winkansen

BMC mikt niet op één kopman in het Critérium du Dauphiné. “Ik denk dat we drie renners hebben die de potentie hebben om voor het algemeen klassement te gaan: Damiano Caruso, Brent Bookwalter en Dylan Teuns”, zegt ploegleider Maximilian Sciandri. Caruso krijgt geen druk mee, omdat hij in de Tour de France een belangrijke rol krijgt. Hij wil zijn vorm aanscherpen en kijkt na de ploegentijdrit of hij voor het klassement of ritwinst gaat.

Selectie BMC voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-nz Patrick Bevin
flag-ch Tom Bohli
flag-us Brent Bookwalter
flag-it Damiano Caruso
flag-us Joey Rosskopf
flag-be Dylan Teuns
flag-ch Danilo Wyss

Selectie Groupama-FDJ voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-fr Bruno Armirail
flag-ca Antoine Duchesne
flag-fr David Gaudu
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Benjamin Thomas
flag-fr Léo Vincent


Keisse spendeert rustdag op mountainbike in USA

Een deel van de renners van Quick-Step Floors verblijft nog in de Verenigde Staten. Iljo Keisse heeft samen met Fernando Gaviria en Maximiliano Richeze een trainingsstage achter de Tour of California gepland. In de westelijk gelegen staat Nevada ging het drietal op een rustdag erop uit voor een rondje op de mountainbike. Dat leverde nogal spectaculaire beelden op. “Als je niet op je fiets wil springen na het zien van deze video, kan je beter naar een dokter gaan”, voegt Keisse er aan toe.


Lisa Brennauer is Ellen van Dijk te snel af in Thüringen Ladies Tour

Lisa Brennauer heeft de vierde etappe in de Thüringen Ladies Tour op haar naam geschreven. De Duitse renster van Wiggle High5 was na een etappe over 118 kilometer in Gera de snellere van Ellen van Dijk en Elena Cicchini te snel af. Door deze overwinning nadert Brennauer leidster Coryn Rivera tot op vijf seconden.

de Thüringen Ladies Tour duurt nog tot en met aankomende zondag. Vrijdag en zaterdag staan er twee bergritten het damespeloton op te wachten, waar het klassement vermoedelijk in een definitieve plooi zal vallen.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2018 21:05
Tja Dylan, als je nou eerst je arm- en beenstukken afdoet met dit warme weer, dan scheelt dat misschien.
31 mei 2018 21:11
Zouden ze MTB's helemaal hebben meegenomen naar USA?
31 mei 2018 21:42
Best gevaarlijk.met die lompe Gaviria
31 mei 2018 21:46
BMC kan eigenlijk al twee seizoenen geen fatsoenlijke ploeg meer bij elkaar krijgen voor grote rondes, gezien hun budget toch een kwalijk iets. Als Caruso je belangrijke man wordt deze tour gaat er toch echt wat mis.
31 mei 2018 22:00
Ze hebben ook nog ene porte
31 mei 2018 23:40
Caruso wordt belangrijk als meesterknecht porte.
Van dijk wint bijna massasprint tegen oa coryn Rivera! Moet niet gekker worden.
31 mei 2018 23:44
Caruso heeft een belangrijke rol als meesterknecht Moosje, niet als kopman. Verder wel eens dat die ploeg in de breedte best sterker zou mogen zijn gezien hun budget.
1 juni 2018 08:17
Ik hoop dat onze Dylan bevestigen kan,wat hij verleden jaar liet zien.
Hij krijgt zo te lezen toch de kans,als medekopman bij BMC.
Tot nu is het dit jaar niet overtuigend.
1 juni 2018 09:13
Dylan heeft een vrij radicale manier van gewicht verliezen gevonden zo te zien. Waar gaat het heen?
1 juni 2018 10:06
@Jacco Die foto is dan ook gemaakt bij een training in april bij ca. 10 graden. Meer weten: zie de Procycling Tour de France editie.

Reacties zijn gesloten.