Dylan Groenewegen in de prijzen, Zieke Betancur mist ploegpresentatie

Dylan Groenewegen in de prijzen, Zieke Betancur mist ploegpresentatie

foto: Sirotti

dinsdag 18 december 2018 om 19:00
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Dylan Groenewegen en Carlos Betancur.

Dylan Groenewegen Amsterdams sportman van het jaar

Dylan Groenewegen mag zich één jaar lang de beste mannelijke sporter van Amsterdam noemen. De 25-jarige sprinter van Jumbo-Visma dank zijn uitverkiezing onder meer aan twee ritzeges in de voorbije Tour de France.

Groenewegen wist dit jaar dertien overwinningen te boeken. Naast succes in de Tour, won hij in het voorjaar onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne én een etappe in Parijs-Nice. Vorig jaar ging de prijs nog naar hockeyer Mirco Pruyser.

De jaarlijkse verkiezing wordt traditioneel gehouden in de RAI. Naast Groenewegen werden onder meer atlete Jamile Samuel (beste vrouwelijke sporter) en voetballer Frenkie de Jong (talent van het jaar) gehuldigd.


Carlos Betancur afwezig op ploegpresentatie Movistar

Wie goed naar de ploegpresentatie van Movistar heeft gekeken, heeft gezien dat Carlos Betancur ontbrak op de teamfoto. Even werd er gedacht dat de Spaanse WorldTour-ploeg wellicht afscheid had genomen van de Colombiaanse klimmer, maar Marca weet de reden van Betancur’s afwezigheid.

De Colombiaan is namelijk ziek, zo laat de Spaanse sportkrant weten. Movistar heeft inmiddels bevestigd dat Betancur ook in 2019 zal koersen voor het team van Eusebio Unzué. Afgelopen seizoen kwam de 29-jarige klimmer tot 55 koersdagen.


Ronde van Colombia verwelkomt zes WorldTour-teams

De Ronde van Colombia (2.1) zal volgend jaar zes WorldTour-ploegen verwelkomen. Sky, Deceuninck-Quick Step, Movistar, EF Education First, UAE Emirates én Astana zullen van 12 tot en met 17 februari de degens met elkaar kruisen.

Eerder werd al bekend dat onder meer Chris Froome, Alejandro Valverde, Miguel Ángel López en Fernando Gaviria zullen afzakken naar het Zuid-Amerikaanse land. De rittenkoers werd dit jaar nog gewonnen door toptalent en thuisrijder Egan Bernal. Hij versloeg na zes etappes landgenoten Nairo Quintana en Rigoberto Urán.

WorldTour-ploegen die deelnemen aan flag-co Ronde van Colombia 2019
flag-kz Astana
flag-be Deceuninck-Quick Step
flag-us EF Education First
flag-es Movistar
flag-gb Sky
flag-ae UAE Emirates

Dit artikel delen:

9 Reacties

kielabokki 18 december 2018 om 14:34

Frenkie de Jong komt uit Arkel. Maar zo rolt dat in Mokum.

Kruisberg 18 december 2018 om 17:45

Hij sport toch in Amsterdam… Waar je je druk over kan maken…

kielabokki 18 december 2018 om 17:54

Ow hij sport er. Maar Dylan dan?

Martin Bergstra 18 december 2018 om 19:14

Is goede therapie voor
Hoe om te gaan met een minderwaardigheids complex.

Samlambeej 18 december 2018 om 17:39

skipperke Carlos

Ton van Wieringen 18 december 2018 om 17:49

En Dylan woont in Abcoude dus ook geen Amsterdammer!

Mac-S 18 december 2018 om 18:18

Die Carlos. Die scoort nu zelfs al een DNS op de ploegenpresentatie.

Pleistervocht 18 december 2018 om 18:34

Carlito kwam naar verluidt op Bogota Airport de trap richting vliegtuig niet op – en rolde linea recta terug naar mama en haar geurige keuken.

Gaat in januari echt weer smullen worden van zijn foto’s in strak lycra. Betancur is zonder meer de grootste (dat is: lijvigste) cultfiguur op een fiets

josi 18 december 2018 om 19:04

Betancur paste waarschijnlijk gewoon niet op de foto.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone