Dylan Bouwmans debuteert voor Katusha-Alpecin in Kampioenschap van Vlaanderen

Dylan Bouwmans debuteert voor Katusha-Alpecin in Kampioenschap van Vlaanderen

foto: Cor Vos

woensdag 11 september 2019 om 14:18
Interview

Dylan Bouwmans won zondag de Topcompetitie. Daarmee verdiende hij een stagecontract bij Katusha-Alpecin, dat per direct ingaat. “Ik kijk ernaar uit om dat shirt eens te mogen dragen, tussen de WorldTour-renners. Ik sprak zojuist met Azevedo (manager bij Katusha-Alpecin, red.) en als het goed is, rijd ik 20 september mijn eerste wedstrijd”, vertelt de coureur. Op 20 september staat het Kampioenschap van Vlaanderen op het programma.

“In de twee dagen daarna rijd ik zeer waarschijnlijk nog twee wedstrijden voor hen”, gaat hij verder. “Dat zijn de Primus Classic en de Grand Prix d’Isbergues, mooie wedstrijden. Ik geloof dat ik daarna ook nog wat wedstrijden mag rijden, maar ik weet niet welke dat gaan zijn. Ik blijf ook voor Metec-TKH mijn wedstrijden rijden. Adri (van Houwelingen, red.) heeft gewacht met het maken van een programma tot het einde van het seizoen, omdat hij eerst wilde weten in welke wedstrijden ik beschikbaar ben. Aankomend weekend rijd ik in ieder geval geen koersen. Dan ga ik even uitrusten en bijtrainen.”

Topcompetitie
In de Eurode Omloop reed Bouwmans leider Bas van der Kooij in extremis uit de leiderstrui, mede dankzij perfect ploegenspel. “We hebben volle bak gekoerst”, blikt de Brabander terug. “Het was afgesproken dat ik zou overspringen naar de kopgroep en het was ook afgesproken dat in elke kopgroep iemand van ons zou zitten. Dat gebeurde ook, maar iets vroeger dan gedacht.”

Dylan Bouwmans, eindwinnaar in de Topcompetitie 2019 – foto: Cor Vos

“Ik kreeg na anderhalf rondje al te horen dat Van der Kooij het zwaar had. Toen er vervolgens werd aangevallen op de klim, schoof ik mee en kregen we een gat. Het liep zo goed dat we meteen het gevoel hadden dat we beter waren, en dan kun je maar beter meteen rijden.” Uiteindelijk wist Sjoerd Bax het voor de blauw-zwarte formatie af te maken in Kerkrade.

“Stef Krul en Bax waren de coureurs die voor ons moesten winnen, gelukkig hebben ze dat ook gedaan”, aldus Bouwmans. “Thijs de Lange wilde het bergklassement winnen, terwijl ik vol voor de Topcompetitie reed. Toen ik de tweede tussensprint had gewonnen en ik naar de ploegleiderswagen afzakte, sprak ik Robin Chaigneau (de ploegleider, red.), waarna ik wist dat ik ging winnen.”

Feest
“We hebben redelijk groot feestgevierd daarna”, spreekt de winnaar van de Topcompetitie tot slot. “Ik had een dopingcontrole, maar Michel Megens had voor pizza gezorgd omdat wij niet alleen de Eurode Omloop en de Topcompetitie hebben gewonnen, maar ook het bergklassement en het ploegenklassement. Het was dus nog heel gezellig.”

Metec-TKH viert feest – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

1 Reactie

sooike 11 september 2019 om 16:51

Lijkt op zijn vader….en zo hoort het ook !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair