Dwars door Vlaanderen voor mannen rekent dit jaar op 25 ploegen

donderdag 18 februari 2021 om 17:29
Dwars door Vlaanderen voor mannen rekent dit jaar op 25 ploegen

Mathieu van der Poel is ook dit jaar van de partij - foto: Cor Vos

Op woensdag 31 maart strijden de kasseispecialisten om de zege in Dwars door Vlaanderen. De organisatie rekent over ruim een maand op alle negentien WorldTour-formaties en zes ProTeams. Vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronacrisis.

Dwars door Vlaanderen is een WorldTour-wedstrijd en dus staan alle ploegen van het hoogste niveau aan het vertrek. Ook Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic waren, als beste ProTeams van 2020, al zeker van deelname. De wildcards gaan naar B&B Hotels p/b KTM, Total Direct Energie, Bingoal-Wallonie Bruxelles en Sport Vlaanderen-Baloise.

Op een later tijdstip komt de organisatie met een volledige deelnemerslijst. Mathieu van der Poel is voorlopig de laatste winnaar van Dwars door Vlaanderen. De Nederlander van Alpecin-Fenix versloeg twee jaar geleden Anthony Turgis, Bob Jungels, Lukas Pöstlberger en Tiesj Benoot na een sprint met een elitegroepje.

Eerder vandaag maakte de organisatie al bekend dat acht van de negen Women’s WorldTeams zullen deelnemen aan de vrouwenversie van Dwars door Vlaanderen. Ook twintig continentale ploegen doen mee aan de Belgische klassieker, in 2019 gewonnen door Ellen van Dijk.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair